Tartu - Pärnu.Foto: Anni Õnneleid
Võrkpall
13. detsember 2015, 21:42

GALERII | Saja Liiga liidrid Tartu ja Pärnu pidasid Taaralinnas vägeva vollelahingu

Võrkpalli Saja Liigas kohtusid täna sarja liidrid Tartu Bigbank ja Pärnu Võrkpalliklubi ning viimased võtsid 3:1 võidu, kirjutas volley.ee.

Kahes esimeses geimis spurtisid pärnakad mõlemas 6:1 ette ja tasavägiseks heitluseks ei läinudki. Kolmandas geimis vahetas Pärnu peatreener Avo Keel platsile sidemängija Markkus Keele ja nurgaründaja positsioonile Kardo Kõresaare. Tartu sai geimis parema stardi, näitas 60-protsendilist rünnakuefektiivust ja sai omakorda kindla geimivõidu.

Neljandas geimis jätkus põnevust lõpuni. Geimi keskosas tegi Pärnu rünnakuliider Hindrek Pulk järjepanu rünnakueksimusi, mida talle lõpuks kogunes viis tükki. Otustavatel punktidel oli ta aga vana rahu ise. Seisul 22:23 lõi pallur serviässa ja just tema blokist auti läinud löök lõpetas ka matši. Kokku tõi Pulk 18 punkti, ent jäi vaid ühega plussi. Võistkonna kapten Andrus Raadik lisas 15.

"Peatreener ei lõiganud kolmandas geimis tehtud vahetustega näppu. Avo on meid kõiki viimasel ajal mängitanud ja andis ka enne tänast mängu märku, et tahab sama proovida. Kolmandas geimis tulid meil lihtsalt külmad mehed sisse ja me ei saanud oma mängu hästi käima, Tartul tulid aga asjad välja," lausus kapten.

Üleplatsimeheks kerkis Tartu diagonaalründaja Taavi Nõmmistu 19 punktiga. Keegi teine kaotajate poolel kahekohalise saldoni ei jõudnud. "Väga ebaõnnestunud alguse järel suutsime oma mängu üles leida. Fännidele oleks väga kurb olnud, kui oleksime ka kolmandas geimis vaid 15 punkti saanud," lausus matši järel Bigbank Tartu libero Rait Rikberg.

Vaata Saja Liiga tabeliseisu SIIT.