Andi Noot.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
13. detsember 2015, 22:35

Eesti tippkergejõustiklane võib tervisehäda tõttu alles 22aastasena karjääri lõpetada (12)

Eesti tänavuse kergejõustikuhooaja 1500 m edetabelijuht ja noorsoo EMil samal distantsil 5. finišeerinud Andi Noot võistles täna Prantsusmaal Hyeres Euroopa krossijooksu meistrivõistlustel, kus pidi kaks kilomeetrit enne lõppu rajalt maha tulema, vahendas Jooksuportaal.

U23 vanuseklassis startinud 22aastane Noot jooksis 8087 meetri pikkusel distantsil. Esimese ringi järel asus Noot ajaga 3.07 41. kohal, kaotades liidrile 4 sekundit. 3715 meetri peal oli Noot 42. kohal ajaga 10.54, jäädes liidrist maha vaid 5 sekundit. Eestlase positsioon hakkas kukkuma pärast 5 kilomeetrit, kust jooksis läbi 49. kohal ajaga 15.05. Tolleks hetkeks kaotas ta liidrile 25 sekundiga. 6335 meetri järel langes Noot täpselt 22 minutiga 62. kohale, kuid kaotust liidrile kogunes juba 3.26. Astma tõttu tuli tal jooks pooleli jätta.

"Algul läks kõik korralikult, aga hapnik sai järsult otsa, nagu ta viimasel ajal kipub olema. Raske oli maha tulla teadmisega, et ma ei ole selles jamas süüdi. Olen 24/7 vaeva näinud ja tööd teinud ning ma ei ole sugugi halvas vormis, aga siiski leidub jälle üks minust mitte sõltuv asi, mis kõik ära rikub. Ma ei tea, mis see täpselt on, jätan arstide otsustada. Kui nad mind aidata ei suuda, siis on minu jooksmistega ühelpool. Ilma hapnikuta ma joosta ei suuda. Vabandan kõigi ees kes mulle pöialt hoidsid, minu käed jäid täna lühikeseks," rääkis Andi Noot Jooksuportaalile. Järgmisel nädalal läheb ta analüüse tegema, et teada saada, kas tegemist ei ole mitte koormusastmaga või on asi milleski muus.

Tiitlivõistluste debütant ja U20 vanuseklassis rajale läinud 17aastane Deniss Šalkauskas läbis 5947 meetri pikkuse distantsi ajaga 19.59, mis andis 88 lõpetaja seas 82. koha. “Väga raske, konkurendid olid väga tugevad. Krossi rada osutus lihtsaks, sest ei olnud raskeid mägesid, kuid seetõttu tuli joosta kiiresti. Oma tulemusega ma rahul ei ole. Arvan, et olen suuteline paremaks. Võibolla mul ei jätkunud kindlust, sest olen veel väga noor. Oma vanust silmas pidades jooksin hästi,” ütles Šalkauskas Jooksuportaalile.