Eesti jalgpallikoondislane Ken Kallaste.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
14. detsember 2015, 12:55

Ken Kallaste testimisel Soome tippklubis

Eesti jalgpallikoondise ääre(pool)kaitsja Ken Kallaste viibib testimisel Soome tippmeeskonna Helsingi Jalgpalliklubi (HJK) juures.

"Reedeni teen nende trennid kaasa. Seda, kui tõsine HJK huvi minu vastu on, ma ei tea. Tänane trenn oli mul puhkuse järel esimene kord palli puutuda. Võtan siin viibimist kui head treeningut. Ei mõtle sellele, kas pakutakse lepingut või mitte. Annan endast maksimumi ja siis vaatame, mis saab," rääkis Kallaste Õhtulehele.

HJK on 27 meistritiitliga Soome kõigi aegade edukaim jalgpalliklubi. Soome karikas on võidetud 12 korda. HJK 2009-2014 kestnud kuue-aastase tiitlivõitude seeria lõpetas tänavu Seinäjoki JK, kelle ridades oli võtmerollis Eesti koondise esiväravavaht Mihkel Aksalu. 1998 sügisel osales HJK Meistrite liiga ja 2014 sügisel Euroopa liiga alagrupiturniiril. Ükski teine Soome klubi eurosarjas nii kaugele jõudnud ei ole.

Kuus hooaega Nõmme Kaljus mänginud vasakujalgne jalgpallur Hiiul jätkamist ei välista. "Kunagi ei saa kindlalt öelda, mis tulevikus juhtub. Jalgpall on selles mõttes tore asi, et räägitakse ühte juttu, aga enne, kui allkirjad paberil, pole miski kindel," lausus Kallaste.

Eelmisel talvel viibis Kallaste testimisel IFK Norrköpingus. Järgnenud hooajal Rootsi meistriks tulnud klubi otsustas toona Kallastet mitte palgata ja mees taasliitus Kaljuga. Kallaste on hetkel vaba agent ehk üleminekutasu HJK (või ükskõik milline muu klubi) maksma ei pea.

Kallaste murdis end Eesti koondise põhikoosseisu 2014. aasta kevadel. Tänavu sügisel kaotas ta vasakkaitsja positsiooni Artur Pikale, aga peatreener Magnus Pehrsson ei kukutanud teda pingile, vaid asus teda kasutama vasaku äärepoolkaitsjana. Praeguseks on Kallaste arvel 22 A-maavõistlust, millega jääb 14 matšiga maha isa Risto Kallaste 36-st koondisekohtumisest.