FC Augsburgi keskkaitsja Ragnar Klavan.Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
14. detsember 2015, 17:34

Ragnar Klavan: meeldiv loos, kuigi Liverpool on meie jaoks gigant

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavani koduklubile loositi Euroopa liiga 1/16-finaaliks vastu Inglismaa kuulsamaid klubisid Liverpool, kelle peatreeneriks on 2008-15 Dortmundi Borussiat juhendades imelist tööd teinud karismaatiline Jürgen Klopp.

"Saksamaal on meie loos väga kuum teema... Augsburg ja Klopp. Meediakära kordades rohkem, kui oleks vastaseks saanud näiteks Krasnodari. Loos mulle kindlasti meeldib. Mitte sellepoolest, et Liverpool oleks nõrk vastane. Ta on ikka väga tugev. Aga kui kogu kompotti vaadata, siis leidub seal väga palju positiivset – saab Anfield Roadil Inglismaa meeskonna vastu mängida," sõnas Klavan Õhtulehele.

"Suurt vahet polnud, kes vastu tuleb. Võimalikest vastastest vast ainult Viini Rapid ja Molde olid võib-olla meie masti meeskonnad. Ülejäänud meie mõistes ikkagi gigandid, sealhulgas Liverpool," märkis Klavan.

Augsburgi hooaja algus oli kidur, aga viimased nädalad on olnud palju paremad – lisaks edasipääsule Euroopa liigas on Bundesligas teenitud nelja mänguga tabelisse 10 punkti. Kui neljapäeval alistati võõrsil 3:1 Belgradi Partizan, siis pühapäeval kodus 2:1 Gelsenkircheni Schalke 04.

"Kui oma asjad käima saime, siis käisid Euroopa liiga ja Bundesliga käsikäes. Ei oskagi öelda, kumb kumba aitas, aga tulemused hakkasid ühtlaselt ja vaikselt ülespoole liikuma. Viimasest neljast Bundesliga matšist oleme saanud 10 punkti + Belgradi ime. Praegu liigavad asjad õiges suunas, aga oleme selle nimel ka palju vaeva näinud erinevate koosolekutega.

Pikemat aega valitsenud negatiivse tendentsi positiivseks muutumine ei käi üleöö, vaid võtab kauem aega. Eriti siis, kui klubil on kaks mängu nädalas ja põhimeeskond praktiliselt ainult mängib ja taastub. Konkreetset trenni ei olegi eriti tehtud, ainult taastutud.

Need koosolekud olid väga tähtsad. Mõned treeneritega, aga oli ka mängijate omavahelisi, kus kõik said vabal laval suu puhtaks rääkida. See oli väga tähtis, et kõik uuesti ühte paati saada ja õiges suunas liikuma hakata."

Augsburgi järgmine kohtumine toimub kolmapäeval, kui Saksamaa karikasarjas võõrustatakse Dortmundi Borussiat.