Dortmundi Borussia ründeosakond on 15. detsembri seisuga käimasoleva hooaja parim.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
15. detsember 2015, 07:29

GRAAFIK | Euroopa tippliigade resultatiivseimate klubide TOP 10st leiab vaid kaks Inglise klubi (1)

Euroopa jalgpalli viie tippliiga* (Hispaania, Inglismaa, Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa) hooajad lähenevad jõudsalt ekvaatorile. Intrigeerivaim on tabeliseis Inglismaal ja Itaalias, kus liigat juhivad vastavalt mullune 14. (Leicester) ja 8. meeskond (Inter). Müncheni Bayern, Barcelona ja PSG on oma liigades ootuspärased valitsejad.

Et Vana Maailma klubisid eilse Meistrite liiga 1/8-finaalide loosi valguses pisut võrrelda, vaatas Õhtuleht liigatabelitele otsa ning koostas resultatiivseimate klubide (15.12. seisuga) top10-e. Graafikult (vt allpool) nähtub, et enim sahistavad Saksamaa satsid, kes murdsid lausa kolmekesi kümne sekka.

Samas tuleb arvestada, et mängitud voorude arvud erinevad riigiti (Prantsusmaal 18, Inglismaal, Itaalias ja Saksamaal 16 ning Hispaanias 15) ning kui jagada löödud väravad kohtumiste arvuga, toimub pingereas paar pisikest vangerdust. 

Huvitava faktina võib välja tuua selle, et kümnest parimast klubist ainult pooled (Bayern, PSG, Barca, Real ja City) mängivad kevadel Meistrite liiga play-off'is.

Näited mõnedest nimekatest klubidest, kes jäid esikümnest kaugele: Juventus 25 tabamust, Atletico Madrid 22, Manchester United 21, Liverpool 20, Chelsea 18. Võrdlusena, Ragnar Klavani koduklubi Augsburg on Bundesligas löönud sama palju väravaid (20) kui nende Euroopa liiga vastane Liverpool. 

PS! Loomulikult pole tegu 100% tõsiseltvõetava võrdlusega, sest vastasmeeskondade tase võib riigiti erineda, ent vahva vaatlus siiski.

* - viie tippliiga määratluse aluseks on UEFA liigade edetabel.