Kauaks jätkub Roman Abramovitšil kannatust?Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
16. detsember 2015, 12:21

Chelsea bossid peavad täna kriisikoosoleku

SEE ON KOSMOS! Ehk kui palju läheks Roman Abramovitšile maksma Jose Mourinho vallandamine

Londoni Chelsea jalgpallimeeskonda on sel hooajal tabanud üks kaotus teise järel ning Inglise meedia spekuleerib taas, et klubi omaniku Roman Abramovitši või vähemalt tema kaaskonna kannatus võib katkeda. Juba täna.

Chelsea kaotas esmaspäeva õhtul Inglismaa liiga üllatusliidrile Leicesterile 1:2 ning Mourinho kirus mängijaid ja kõiki teisi peale iseenda. Fakt on aga see, et ühist keelt mängijatega on tal iga päevaga üha raskem leida. Klubi juhatus arutas Mourinho küsimust juba kuu aega tagasi, Abramovitš on olnud peatreeneri poolel ja toona suutis ta juhatust samas veenda. Daily Maili hinnangul võib nüüd olukord olla muutunud, Chelsead lahutab väljalangemistsoonist ainult üks punkt.

Aga... Nelja-aastase lepinguga nädalas 250 000 naela teenivast juhendajast loobuline poleks lihtne lõbu. See läheks Abramovitšile maksma... üle 40 miljoni naela ehk üle 55 miljoni euro! Saab näha, kuidas täna kogunev klubi juhtkond otsustab. Korra ehk 2007. aastal on Abramovitš juba maksnud Mourinhole ja abitreeneritele lahkumishüvitiseks 16 miljonit naela. Hiljem kinkis ta treenerile siiski Ferrari.

Kui Mourinho 2013. aastal uuesti värvati, jagunesid juhatuse hääled ses küsimuses vaid 3:2. Eelmise hooaja meistritiiitli järel nõustus Mourinho lepingupikendusega kohe, klubi aga kirjutas nelja-aastasele kontrahtile alla alles augustis. Ja nüüdseks on tiitlikaitsja saanud juba üheksa kaotust...