25. oktoobril kohtusid Dortmundi Borussia ja FC Augsburg Bundesligas. Toona võitis Borussia 5:1, aga täna nii hõlpu loota ei ole, sest Augsburgi vorm on vahepeal kõvasti paranenud.Foto: INA FASSBENDER
Jalgpall
16. detsember 2015, 11:36

ÕHTULEHT AUGSBURGIS | Borussia peatreener matšist Augsburgiga: vastased on võrdsed (1)

Saksamaa karikavõistluste 1/8-finaalis kohtub Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi täna suurepärases hoos Dortmundi Borussiaga, kelle peatreener Thomas Tuchel suhteb vastasesse suure lugupidamisega.

"Karikasarjas ootab meid tõeliselt keeruline matš, sest kohtumine võõrsil heasse vormi tõusnud Bundesliga meeskonna Augsburgiga. Nad on tänu suurele eneseusule ja tahtele suutnud hooaja trendi vastupidiseks muuta. Praegust Augsburgi ei saa võrrelda meeskonnaga, keda oktoobri lõpus 5:1 võitsime," märkis Tuchel.

Borussia on pärast oktoobri alguses Müncheni Bayerni käest saadud 1:5 kaotust võitnud Bundesligas kaheksast mängust seitse ning liigatabelis kaotatakse voor enne sügisringi lõppu Bayernile vaid 5 punktiga. Augsburgki on tõusnud heasse hoogu - eelmisest neljast Bundesliga matšist kogutud 10 punktiga on tõustud viimaselt kohalt 13. positsioonile. Lisaks alistati võõrsil 3:1 Belgradi Partizan ja murti end Euroopa liigas 1/16-finaali, kus kohtutakse veebruaris Liverpooliga.

Suvel Jürgen Kloppilt ohjad üle võtnud Tuchel nimetas Augsburgi võrdseks vastaseks: "Aga pole mingit teoreetilist variantigi, et me istume rahulolevalt lennukisse, kui pole võitnud. Augsburgi kirg, hoog ja dünaamika kombineerituna kübekes õnnega viimases kahes mängus on tekitanud nende klubis selleks karikamänguks täpselt pasliku meeleolu. Peame endast kõik andma, aga oleme selleks valmis."

Mängugraafikud on mõlemal meeskonnal võrdselt keerulised, sest sarnaselt Augsburgiga mängis ka Borussia neljapäeval Euroopa liigas ning pühapäeval Bundesligas. Tänasele karikamängule järgneb mõlemal meeskonnal kaks päeva puhkust ja juba laupäeval tõmmatakse Bundesligas sügisringile joon alla.

Borussia ridadest jäävad kindlasti tänasest matšist eemale Marco Reus, Eric Durm ja Nuri Sahin.