Louis van Gaal ja kapten Wayne RooneyFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. detsember 2015, 17:30

ManU juhatus hakkab van Gaali ja mängijate tüli arutama

Manchester Unitedi jalgpallurid ei ole rahul, kuidas peatreener Louis van Gaal neid juhendab ja käitub. See valmistab kõvasti muret klubijuhtidele, sest United on börsifirma ning sisemised lahkhelid võivad viia meeskonna väärtuse languseni. Küsimuse arutamiseks kogunetakse vahetult enne jaanuaris avanevat üleminekuteakent, kirjutab ESPN.

Veebikülje allikate sõnul on mitmed juhtivad mängijad privaatselt klubiomanikega ühendust võtnud ning van Gaali peale kaevanud, sest hollandlane on liialt range ning ei luba oma mängujoonises piisavalt loovust. Sealjuures on mehe vastu pööranud needki pallurid, kellele loots varem istus, kuna tema juhtimisstiil oli lähedane Alex Fergusoni viljeletule.

Väidetavalt on kogenumad juhatuse liikmed juba mitu nädalat van Gaali otsustes ja sobivuses Unitedit juhtida kahelnud ning väljalangemine Meistrite liigast ning liigas Bournemouthilt saadud 1:2 kaotus ei ole mehe positsioonile kuidagi kasuks tulnud. Seetõttu pole kindel, kui palju raha hollandlasele jaanuaris kulutamiseks eraldatakse, sest klubi tähtsad ninad ei taha anda van Gaalile võimalust meeskonda oma näo järgi üles ehitada, et siis tuleval suvel tema teenetest loobuda.