Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli.Foto: MATI HIIS
Olümpia
16. detsember 2015, 18:03

ROK ei välista Eesti olümpialiikumisest kõrvaldamist, kui Seli ametist ei taandu (23)

Seoses Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Neinar Seli süüdimõistmisega riigikohtus eelmisel reedel, millele ei järgnenud kohest ametist taandumist, esitas Õhtuleht Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) kolm küsimust.

1. Kas ROKi jaoks on aktsepteeritav, et Neinar Seli jätkab EOK presidendina?

2. Esialgset süüdimõistvat kohtuotsust edasi kaevates lubas Neinar Seli, et astub tagasi, kui riigikohtus süüdi jääb. Tänases (reedeses – toim) avalduses lubas hr Seli kaevata otsuse edasi Euroopa inimõiguste kohtusse, aga ei märkinud, kas ja millal ta ametist tagasi astub. Kuidas ROK antud olukorda hindab?

3. Arvestades, et India Olümpiakomitee liikmesolek ROKis peatati 2012. aastal, kui nad valisid ametisse isikud, kes olid korruptsioonis süüdi tunnistatud ja/või kahtlustatavad, siis kas eksisteerib võimalus, et ROK peatab EOK liikmesoleku, kui hr Seli ametist tagasi ei astu.

ROK vastas Õhtulehele täna pärastlõunal: "Meie arusaamise järgi on rahvusliku olümpiakomitee president andnud mõista, et astub tagasi. Jälgime olukorda jätkuvalt suure tähelepanuga," sõnas ROKi meediasuhete juht Emmanuelle Moreau.

Riigikohtus korruptsioonis süüdi mõistetud Neinar Seli sõnas reedel Aktuaalsele Kaamerale antud intervjuus, et astub ametist tagasi, aga ei nimetanud aega, millal ta seda teeb.