AVAMATŠ: Pärnu ja Kapsovari esimeses kohtuses jäid ungarlased peale 3:1.Foto: CEV
Võrkpall
16. detsember 2015, 19:57

Avo Keel otsustava euromängu eel: über-hüpervormis me pole (2)

Pärnu spordihallis algab homme õhtul 20.10 Challenge Cup eurosarja võrkpallilahing kohaliku meeskonna ja ungarlaste Kaposvari Fino vahel. "Ei saa väita, et me oleks über-hüpervormis, aga siiski piisavalt heas, et see ei oleks suur üllatus, kui edasi läheme," rääkis pärnakate peatreener Avo Keel.

Finol on avamängust kaitsta 3:1 edu ehk neil on kaheksandikfinaali edenemiseks vaja kahte geimivõitu. "Nendel on tükk maad julgem tulla 3:1 pealt kui tulemus oleks olnud 3:2," tõdeb Keel.

Pärnakate 3:0 või 3:1 võidu puhul selguks edasipääseja kuldses geimis ja peatreeneri sõnul on see igati lahendatav ülesanne. "Meie eelmise mängu probleemiks olid kahepunktised kaotused, välja arvatud neljandas geimis," meenutab Keel 26:24, 23:25, 23:25, 21:25 lõppenud matši. "Ja meie enda servivigade arv, kus me lihtsalt ei saanud kuidagi palle üle võrgu. Meie eksisime 20 korda, nemad poole vähem (11 – toim) - mõni ilma veata serv toonuks kaitsest või blokist punkti ja olekski seis tagurpidi."

Võrreldes avamänguga on erinev ka mängusaali kvaliteet. Nimelt leidsid paljud vastu võetud servid meeskondade esimeses lahingus tee Kapsovari halli madalasse lakke. "Saal ikkagi 100 meetrit kõrgem," rõhutab Keel ülepingutatult, et nende mängu muutis tavatult madal lagi võõrsil kõvasti konservatiivsemaks.

Kui Pärnu täna kaotaks, tähendaks see, et Eesti klubid pole juba kaks hooaega eurosarjades ühtegi kohtumist võitnud. "Eks ta pettumus oleks," tõdeb Keel, et Pärnu eesmärk oli vähemalt ühest ringist edasi pääseda.