Kaunase Žalgirise fännipood.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
17. detsember 2015, 14:04

ÕHTULEHT KAUNASES | Fotod: Žalgirise fännipoest saab kõike, mida korvpallisõber ihaldab

Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris peab täna õhtul Euroliiga alagrupiturniiri viimase vooru mängu võistluse paljukordse võitja Ateena Panathinaikosega. Lõuna ajal Kaunase kesklinnas jalutades polnud õhtusest lahingust veel mingit märki.

Ei suuri reklaamplakateid, ei mõnda fänni juba kusagilt paistmas. Tööpäev. Ja reklaami pole Žalgirisele vajagi, sest 15 000 inimest mahutav mänguhall on niigi praktiliselt välja müüdud. Euroliiga tippmängude tulekust pole Leedu korvpallipealinna fännile kaks korda vaja teada anda.

Õhtuleht astus seitse tundi enne avavilet sisse Kaunase peatänava Laisve läheduses paiknevasse Žalgirise fännipoodi, kus oli vaid nooruke müüjatar. "Siin käiakse ikka, aga rohkem tööpäeva lõpu ja mängu vahele jääval ajal," selgitas ta. Saada on kõike, mida fänn võib ihaldada: erinevad särgid (sealhulgas ka kõige noorematele fännidele), püksid, dressid, mütsid, sallid, sokid. Väiksema nännini nagu klaasid-kruusid, magnetid, kleepsud, võtmehoidjad jne välja. Vaata juuresolevat fotogaleriid!

Nii Žalgiris kui ka Panathinaikos on Euroliigas tähtsaima ülesande - pääsu järgmisele etapile - juba täitnud. Mõlemad on 9 mängust võitnud 5 ning selgitavad täna, kumb lõpetab alagrupis kolmanda, kumb neljandana. Et Žalgiris oli alavormis olles Ateenas kaotanud 56:91, ei tähenda enam midagi. Õhtuleht teeb kell 19.45 algavast mängust kohapealt sõnas ja pildis ülekande!