FC Augsburgi keskkaitsja Ragnar Klavan.Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
18. juuli 2016, 11:16

MEENUTUS | Loe, mida rääkis Ragnar Klavan pool aastat tagasi Inglismaa kõrgliigast! (3)

Õhtuleht taasavaldab Ragnar Klavani detsembris antud intervjuu, kus möönis, et järgnev poolaasta on tema jaoks väga tähtis. Just sellega võib ta teenida lepingu unistuste liigas - Inglismaa Premier League'is.

Ragnar, sul on pärast käimasolevat hooaega lepingut järel üks aasta. Jalgpallituru loogika dikteerib, et küsimus, kus ja kuidas edasi, on väga aktuaalne (enamasti ei soovi klubid oodata mängija lepingu lõppu, sest siis on neil võimalik tasuta lahkuda, vaid proovivad ta varem maha müüa – toim).

Kindlasti on. Järgneval poolaastal tuleb veel juurde panna, paremini mängida ja siis võimalusi vaadata. Augsburg ütles, et pakuksid homme päev mulle uut lepingut, aga on veel üks täitmata unistus, mille poole püüdlen.

Raske on midagi kindlat öelda – loodan ja unistan Inglismaa Premier League'ist, aga eks näis, milline on reaalsus.

Palju sa igapäevaselt karjääri lähitulevikule mõtled?

Sarnaselt kaotustele aitab lisanduv vanus asju lihtsamalt võtta kui noorena. See on vanemaks saamise suur pluss.

Millest tuleneb su suur soov just Premier League'is mängida? Kui suvel Evertoni-jutud lahti läksid, leidus Eestis rohkesti neid, kes osutasid, et mis see Klavan ikka sinna Inglismaale ronib, kui sealsed klubid Meistrite liigas pidevalt tappa saavad, sealhulgas Saksamaa omade käest.

Noorena sai palju Premier League'i vaadatud. Ja muidugi läheb suur osa sellest unistusest Mart Poomi arvele. Toona oli ta mulle suur iidol, kes mängis Inglismaal. Eks see süvendas mu unistust.

Otseülekanne Derby County mängust võrdus pidupäevaga.

Jah. Tõsi, erinevalt praegusest ei saanud toona kõiki mänge vaadata. Aga Poomi karjäär on olnud iseseisva Eesti noorte jalgpallurite unistus.

Kas sa oma karjääri Poomi omaga võrdled?

Kohe kindlasti mitte. Minu jaoks on Poom mu iidol. Toona Eestis välja nii kõrgele tasemele pääseda ja seal veelgi kõrgemale tõusta – ikka väga super.

Aga kui Saksama Bundesligat ja Inglismaa Premier League’i ning miks mitte kaHispaania La Ligat võrrelda, siis millise riigi liiga keskmine tase on sinu arvates kõige kõrgem?

Bundesliga vaikselt ja jõudsalt tõuseb, aga suures plaanis on Premier League ikkagi teistest tibake üle. Eks igaühel on oma arvamus, nii Eestis kui ka Saksamaal.

Premier League pole pika puuga eest ära, aga neil on sulli, et Euroopa mõistes väga häid jalgpallureid tuua näiteks Stoke City’sse ja teistesse keskmise tugevusega Premier League’i satsidesse.

Ning sõlmitud telelepingute järgi otsustades see trend järgmistel aastatel süveneb, sest teised riigid jäävad Inglismaast kordades maha.

Premier League’is makstakse tõesti väga head palka. Kas see on sinu jaoks eraldi motivaator sinna pääsemiseks?

Nooremana olid ajad, kui oli. Aga hetkel järjest vähem. Eks see ole ka nii, et heale mängijale ka makstakse hästi. Need asjad käivad käsikäes.

Asjad on ausad.

Jah. Ja minu jaoks on tähtis, et asjad oleksid ausad. Igas teemas.

Loe reedeses Õhtulehes avaldatud täispikka intervjuu Ragnar Klavaniga.