FC Augsburgi keskkaitsja Ragnar Klavan võitlemas Frankfurti ründaja Luc Castaignos'iga.Foto: DANIEL ROLAND
Jalgpall
23. detsember 2015, 08:45

Ragnar Klavan: telekast ma jalgpalli peaaegu ei vaatagi, sisuliselt null!

Eesti jalgpalli rahvusmeeskonna kapten ja Saksamaa Bundesliga klubi FC Augsburg keskkaitsja Ragnar Klavan kinnitas eelmisel nädalal Õhtulehele antud intervjuus, et kuigi ta on ametilt jalgpallur, siis jalgpalli vaatab ta väga vähe.

Ragnar, seda, kui sageli sa jalgpalli mängid, näitab protokoll. Aga kui sageli sa jalgpalli vaatad?

Väga vähe. Tõesti väga vähe. Pärast seda, kui lapsed sündisid, siis nulli lähedale. Kodus me telekat eriti ei vaata ja kui mul on vaba päev, siis tavaliselt teeme perega midagi üheskoos.

On väga vähese jalgpalli vaatamise taga ainult ajapuudus või väldid ka teadlikult, et pead klaarina hoida?

Nii ja naa. Ega ma varemgi väga suur jalgpallivaataja olnud. Viimati vaatasin Augsburgi matši Belgradi Partizaniga (Klavan pidi eelmisel neljapäeval Serbias peetud matši kerge peapõrutuse tõttu vahele jätma – toim). Aga enne seda ei mäletagi täpselt...

Jõulupuhkus on sul seega jalgpallivaba?

Suure tõenäosusega jah. Enamuse aja olen vanemate juures ja kui isa mõnda mängu jälgib, siis ju ma vaatan natuke kah. Aga põhiaja tahan puhkusel ikka perega veeta, sest viimane poolaasta on olnud tõesti väga kiire.

Näiteks praegugi – eile (intervjuu toimus neljapäeva hommikul – toim) oli mäng, täna trenn, homme hommikul lendame juba Hamburgi ja naaseme alles laupäeva õhtul. Perega veedetud aeg ikka kannatab.

Loe reedeses Õhtulehes ilmunud täispikka intervjuud Ragnar Klavaniga.