Belgradi Crvena Zvezda ääremängija Marlo Simonovic rõõmustab - Müncheni Bayerni alistamisega näpsati viimane vaba pääse Euroliiga 16 parema sekka.Foto: CHRISTOF STACHE
Korvpall
18. detsember 2015, 23:47

EUROLIIGA | Crvena Zvezda alistas Bayerni, Žalgirise ja Vene vastased paigas

Korvpalli Euroliigas jõudis täna lõpule alagrupiturniir. Paika said 16 võistlust jätkavat meeskonda (ülejäänud kaheksa eurohooaeg jätkub Eurocup'i sarjas) ning ka vahegruppide koosseisud.

Viimase mängupäeva eel oli lahtine vaid üks edasipääseja, mis selgus A-alagrupi kohtumisest Belgradi Crvena Zvezda ja Müncheni Bayerni vahel. Serbia klubi sai Saksamaa omast 85:76 võitu ning jõudis seeläbi 16 parema sekka.

Teised tänased mängud: B-alagrupis alistas Limoges tähtsusetus mängus Milano Emporio Armani 77:69 ning Anadolu Efes oli 81:68 parem Olympiacosest, millega tõusis teiseks; C-alagrupis alistas Krasnodari Lokomotiiv Kuban 78:74 FC Barcelona ja Karsiyaka oli 83:81 parem Zielona Gora Stelmetist; D-alagrupis alistas Moskva CSKA võõrsil 88:76 Malaga Unicaja ja tagas esikoha ning oli ühtlasi ainuke meeskond, kes kogus alagrupiturniiril üheksa võitu.

A-alagrupi lõppseis: Istanbuli Fenerbache 8-2, Himki 5-5, Crvena Zvezda 5-5, Madridi Real 5-5, Müncheni Bayern 4-6, Strasbourg 3-7.

B-alagrupi lõppseis: Olympiacos 8-2, Anadolu Efes 6-4, Laboral Kutxa 6-4, Zagrebi Cedevita 4-6, Limoges 3-7, Milano Emporio Armani 3-7.

C-alagrupi lõppseis: Kransodari Lokomotiiv Kuban 8-2, FC Barcelona 6-4, Panathinaikos 6-4, Kaunase Žalgiris 5-5, Karsiyaka Pinar 3-7, Zielona Gora Stelmet 2-8.

D-alagrupi lõppseis: Moskva CSKA 9-1, Malaga Unicaja 7-3, Brose Baskets 6-4, Darussafaka 4-6, Tel Avivi Maccabi 4-6, Sassari Dinamo 0-10.

16 parema seas on esindatud 8 riiki (Türgi, Venemaa, Serbia, Hispaania, Kreeka, Horvaatia, Leedu, Saksamaa). Edasi ei pääsenud mõlemad Itaalia ja Prantsusmaa esindajad, ainuke Iisraeli ja Poola esindaja ning üks Saksamaa ja Türgi esindaja.

Vahegrupid moodustatid alagruppides saavutatud kohtade põhjal. Ühte vahegruppi sattusid näiteks mõlemad endise Jugoslaavia klubid (Crvena Zvezda ja Zagrebi Cedevita). Kui ühest vahegrupist leiab kolm Türgi klubi (Fenerbache, Anadolu Efes ja Darussafaka), siis teisest kolm Hispaania esindajat (Barcelona, Laboral Kutxa, Madridi Real).

E-vahegrupp: Fenerbache, Krasnodar, Anadolu Efes, Malaga Unicaja, Crvena Zvezda, Panathinaikos, Cedevita, Darussafaka.

F-vahegrupp: Olympiacos, CSKA, Himki, Barcelona, Laboral Kutxa, Brose Baskets, Madridi Real, Žalgiris.