Robert Bobroczkyi (see pikk poiss).Foto: Twitter
Korvpall
19. detsember 2015, 19:50

229 cm pikkune ja ainult 83,5 kg kaaluv Rumeenia korvpallilootus pistab päevas nahka rohkem kui kilo pastat (30)

15aastane Robert Bobroczkyi on Rumeenia üks suuremaid korvpallilootuseid, kellele jumal on pikkuseks andnud lausa 229 cm. Samas kaalub noormees vaid 83,5 kilogrammi, mistõttu peab Bobroczkyi pidama eridieeti.

Hea viskaja ja söötjana tuntud mängupoiss omandab hetkel korvpalliharidust Roomas ning Bobroczkyi on samas akadeemias, kus 2006. aasta NBA draft'i avavalik Andrea Bargnani.

Madala kehakaalu tõttu peab Bobroczkyi päevas sööma rohkem kui kilo pastat, lisaks on nooruki menüüs ohtralt liha, kala, energiabatoone. Muide, rumeenlasel on päevas seitse toidukorda.

"Korvpall ei paku meile tema puhul praegu huvi. Bobroczkyi tervis on tähtsaim," ütles Stellazzurra akadeemia tegevjuht Giacomo Rossi. "Tema gabariitide tõttu pole tavalised treeningud piisavad. Ta vajab individuaalset lähenemist."

"Peame kindlaks tegema, et viie aasta pärast pole ta ainult korvpallur, aga ka tavaline inimene. Tänavune hooaeg on tema jaoks raske, kuid see on tema elu tähtsaim hooaeg, sest ta järgib igal hetkel spetsiaalselt talle valmistatud kava," lisas Rossi.