Therese Johaug purustab tänavu kõigi eelduste kohaselt nii mõnegi rekordi.Foto: AFP / Scanpix
Talisport
20. detsember 2015, 15:32

Võitmatu Johaug kerkis kõigi aegade edetabelis Bente Skari kõrvale (3)

Toblachis toimunud naiste 10 km klassikasõidu võitis, üllatus-üllatus, norralanna Therese Johaug, kes edestas lähimat konkurenti, soomlannat Krista Parmakoskit 28,2 sekundiga.

Kolmandale poodiumiastmele kerkis täna norralanna Ingvild Flugstad Östberg (+40,1). Suurepärane päev oli soomlannadel, kes jõudsid lausa neljakesi esikümnesse. 

Tänase sõidu esikümme:

Sel hooajal kõik distantsisõidud võitnud Johaugile oli tänane elu 25. MK-etapi võit (distantsisõidu). Sellega kerkis ta kõigi aegade edetabelis neljandale kohale, Bente Skariga samale pulgale. Rohkem etapivõite on korjanud lapseootel Marit Björgen (53 võitu), Jelena Välbe (44) ja Justyna Kowalczyk (34).

Ühtlasi on see esimene kord, kui Johaug võidab ühel hooajal viis järjestikust distantsisõitu. Sama saavutusega on varem hakkama saanud Björgen (detsember 2014 - jaanuar 2015), Skari (jaanuar - märts 2003) ja Välbe (veebruar - märts 1997).

Rekordilised kuus järjestikust võitu on noppinud itaallanna Manuela Di Centa, kes püsis 1996. aasta veebruaris-märtsis võitmatuna kuuel järjestikusel distantsisõidul.