Juan Mata (vasakul) ja Ander Herrera.Foto: Darren Staples
Jalgpall
23. detsember 2015, 13:37

Manchester Unitedi hispaanlased algatasid van Gaali vastu mässu

Ehkki Inglismaa kuulsaim jalgpalliklubi Manchester United on koduliigas korralikul viiendal kohal ning tiitlilootused pole kadunud, on klubi kriisis, sest Louis van Gaali käe all pole näidatud atraktiivset mängupilti, rahulolematud on ka pallurid. Seetõttu nõuavad osad fännid van Gaali lahkumist.

Kuulujutud 64aastase hollandlase lahkumisest said tuld juurde möödunud nädalal, kui sai selgeks, et Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš on vallandanud portugallase Jose Mourinho.

Samas pole ainult fännid need, kes van Gaaliga rahulolematud on. Heast tujust ei kiirga ka Unitedi mängumehed ning Daily Maili andmetel on van Gaal koos Punaste Kuradite põhimeestega (näiteks Wayne Rooney, Michael Carrick, Chris Smalling) pidanud kriisikoosoleku.

Näiteks pole pallurid rahul van Gaali taktika ega raskete treeningutega. Mängijate arvates on just viimane suurimaks põhjuseks, miks klubi laatsaret patsientidest pungil on.

Daily Maili sõnul on aga hispaanlastest poolkaitsjad Juan Mata ja Ander Herrera van Gaali vastu n-ö mässu algatanud. Nimelt pole mehed rahul sellega, millises rollis peatreener neid kasutab ning Mata ja Herrera kardavad, et see võib neile tuleva aasta EMi pidades saatuslikuks saada. Milline aga Hispaania koondisest välja jäämist kartvate mängijate mäss välja näeb, ajaleht ei selgitanud.