Taas resultatiivselt teegutsenud Rain Veideman ründab Himki korvi.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
23. detsember 2015, 18:01

REPORTAAŽ | BC Kalev/Cramo kaotas Himkile 72:90

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidas VTB Ühisliigas aasta viimase mängu, kaotades kodusaalis BC Himkile 72:90.

Himki sai Euroliiga oma alagrupis teatavasti teise koha ja pääses 16 parema sekka - nad alistasid mõlemal korral ka tiitlikaitsja Madridi Reali! Tallinnaski kuulusid algkoosseisu ainult staarid: Tyrese Rice, Aleksei Šved, Zoran Dragic, Sergei Monja, James Augustine.

Kalev alustas viimase aja tavapärase koosseisuga, kus üks erand. Pühapäevases karikafinaalis peaga vastu väljakut kukkunud Gregor Arbet oli küll mängule üles antud, kuid tema asemel tuli platsile Janar Soo.

Algus oli hiilgav: Soolt kolmene, Boone'ilt lähivise ja 5:0 edu. Ent tarvitses Himkil seisult 2:7 saada kuus punkti järjest, kui Varrak kiire nõupidamise kokku kutsus. Sellest tõusis tulu, jätkus võrdne mäng. Vahetusest sekkus hästi Rain Veideman, kuid Erik Keeduse ja Sten Olmre kohalt andis mäng järele ning seetõttu jäädi avaveerandi lõpuks ka taha 18:24.

Teise veerandi alguses vedas Rolands Freimanis võõrustajad peaaegu järele (27:28), ent paljudes järgnenud olukordades säras Himki rünnak - just see element ongi tänase vastase tugevam - täies hiilguses. Petteri Koponen tabas keskpositsiooniviskeid, Šved viskas ise ja toitis kaaslasi, Augustine realiseeris korvi alt oma võimalused ära, poolaja lõpetas Rice'i õnnega pooleks korvi vajunud kolmene (38:46). Veidemani arvel oli juba 11, samuti hästi mänginud Sool ja Freimanisel 8 punkti. Vahe tuli sisse pallikaotustest (8-4).

Teine poolaeg algas Soku vabaviskega, sest Tyler Honeycutt oli juba pärast vaheajasireeni "nurunud" endale tehnilise vea. Paraku vise ei tabanud ning Švedi ja Rice'i vedamisel näitas Himki mõne minutiga, mis masti meeskonnaga on tegemist - kõik visked tabasid, 4.16 pärast poolaja algust põlesid tablool juba numbrid 43:65 ja Varrak võttis sel veerandil juba teise (!) aja. Põhimõtteliselt oli mäng ka tehtud. Himki võttiski tuure maha, viimasele väikesele vaheajale mindi seisul 55:76.

Viimased kümme minutit kulusid tulemuse vormistamiseks. Kalev jätkab 4 võidu ja 8 kaotusega, jagades 11. kohta.