Marko Lelov Foto: LAURA OKS
Jalgpall
23. detsember 2015, 18:56

Lätile säru teinud U19 koondise peatreener Marko Lelov: saime mänguga palju targemaks (1)

Täna treeningkohtumises 2:1 Läti eakaaslasi võitnud Eesti U19 jalgpallikoondise peatreener Marko Lelov sõnas pärast kohtumist, et tänane kohtumine näitas ära meeskonna valupunktid.

"Saime mänguga palju targemaks, kuidas edasi minna," sõnas Lelov Õhtulehele. "Puudujääke on päris palju, aga mitte negatiivses mõttes, vaid pigem positiivses, et arengruum on suur ja poistele on palju infot edasi anda."

Üldise asjana, mida koondis arendama peaks, tõi Lelov välja võistkondliku arusaama mängust. "Kuni keskjooneni saime rünnaku ülesehitamisega hakkama, pärast seda võinuks olla loovam," ütles Lelov.

"Sööduvead tulevad ka tippvutis, aga poisid peavad tunnetama, mida teatud hetkel teha. Kas lühike või pikk sööt vastase kaitseliini selja taha, millal ründaja peab pallile vastu tulema, kes sellel hetkel avaneb. Kõik see ongi üldine arusaam. Ja selle kallal on vaja palju tööd teha."

Jaanuari alguses sõidab U19 koondis Peterburisse, Valentin Granatkini memoriaalile. Tänane kohtumine oligi ettevalmistus eesootavaks turniiriks, kus meie noormehed kuuluvad ühtealagruppi Kasahstani, Moldova, Soome ja Venemaaga.

Tänase kohtumise väravad lõid Magnus Villota ja Erik Sorga.