Mesut Özil on konkurentsitult Euroopa parim söödumeister.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
25. detsember 2015, 08:01

GRAAFIK | Sügisel Lillekülas U21 koondisele sahistanud hispaanlane mahub Euroopa parimate söödumeistrite sekka (3)

Jõulud tähistavad Euroopa jalgpalli viies tippliigas* (Hispaania, Inglismaa, Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa) sisuliselt ekvaatorit. Isegi kui mängudega pole päris poolele maale jõutud, on jõulupaus siiski verstapost, mille juures erinevat statistikat teha.

Kui eile vaatles Õhtuleht Euroopa tippliigade parimaid väravakütte, siis täna võtame ette söödumeistrid. Kuna selles arvestuses ei eraldunud teistest kümme parimat, siis koosneb seekordne edetabel seitsmest nimest.

Vaata, kust otsast tahad, aga mitte miski ei kõiguta Mezut Özili trooni. Arsenali mängujuhi söödust on sündinud sisuliselt iga teine klubi värav (31st 15) koduliigas. Kui lisada sakslase statistikale veel kaks löödud väravat, pole raske mõista, kellele klubi peab priskeima jõulupaki saatma. 

Lisaks juhin tähelepanu jagatud söötude edetabelis 5.-7. kohta jagavale Gerard Deulofeule, kes septembri alguses sahistas Eesti - Hispaania U21 valikmängus Lilleküla staadioni väravavõrku. Vot säärane noormees figureerib Euroopa esiviisikus!

 

Üheksa meest, kes jaganud kuus resultatiivset söötu: Shinji Kagawa (Dortmund), Gareth Bale (Real), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Wahbi Khazri (Bordeaux), Giacomo Bonaventura (Milan), Riccardo Meggiorini (Chievo), Riccardo Saponara (Empoli), Marc Albrighton (Leicester) ja Ross Barkley (Everton).

Mängitud mängud 25.12. seisuga: Prantsusmaal 19 mängu, Itaalias, Inglismaal ja Saksmaal 17 ning Hispaanias 16 (PS! Barcelonal 15).

Ent kogu statistika võib pea peale pöörduda juba homme, sest Inglismaal toimub täisvoor ehk kümme kohtumist.

PS! Loomulikult pole tegu 100% tõsiseltvõetava võrdlusega, sest vastasmeeskondade tase võib riigiti erineda, ent vahva vaatlus siiski.

* - viie tippliiga määratluse aluseks on UEFA liigade edetabel.