EcstasyFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
30. detsember 2015, 16:23

Kanepi ja ecstasyga vahele jäänud jalgpallurite tõttu diskvalifitseeriti kogu tiim Eesti meistrivõistlustelt (3)

Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjon otsustas diskvalifitseerida 2015. aasta Eesti meistrivõistlustelt võistkonna Tallinn C.F., kelle mängijad andsid neli positiivset dopinguproovi.

Nende uriiniproovist tuvastati metüleendioksüamfetamiini ehk ecstasyt ning lubatust kõrgem kanepi sisaldus. 

Diskvalifitseerimine tähendab, et Tallinn C.F. langeb uueks hooajaks II liigast (tugevuselt Eesti neljas liiga) kaks astet madalamale ehk IV liigasse (tugevuselt kuues liiga).

„Kui ühe võistkonna kaks või rohkem mängijat annavad positiivse dopinguproovi, siis menetletakse küsimust võistkonna suhtes. Antud juhul ei näinud distsiplinaarkomisjon muud võimalust, kui võistkond diskvalifitseerida, sest rikkumine oli väga tõsine ja perspektiivi olukorra positiivseks lahendamiseks polnud," märkis distsiplinaarkomisjon oma avalduses.

Ühtlasi tühistati 2015. aasta meistrivõistluste II liiga Ida/Põhja piirkonna kohtumise Paide Linnameeskond II - Tallinn C.F. (11.10.2015) tulemus – uueks tulemuseks on 2:- Paide Linnameeskond II kasuks.

Samal koosolekul võeti vastu otsus muuta Albert Taari karistust: veidi rohkem kui aasta aega jalgpallis tegutsemise keeldu kandnud Taar viidi üle katseajale, mis kehtib kuni 30. detsembrini 2019.