Kaido HöövelsonFoto: Rizin Fighting Federation
Spordivaria
30. detsember 2015, 20:48

Baruto enne elu esimest MMA-matši: ma ei suuda end kuidagi kaotamas näha (24)

Homme oma elu esimeseks MMA-matšiks ringi astuv Kaido Höövelson (sumonimega Baruto) andis võistluse kodulehele intervjuu, milles sõnas, et tema konditsioon on hea ning ta pakatab enesekindlusest.

Höövelsoni vastane Jaapanis toimuvas lahingus on tema 45aastane treener Peter Aerts. Õhtuleht avaldab tõlgitud katkendi eestlasega tehtud intervjuust.

Milline on Sinu hetkevorm?
Tunnen end suurepäraselt, vorm pole teps mitte paha. Pean lihtsalt keskenduma põhiasjadele. See on minu esimene võitlus, seega ma pole kindel, kas see vorm on hea või halb. Küll aga võin öelda, et olen hästi valmistunud.

Oled Sa võidus kindel?
Olen väga enesekindel. Ma ei suuda kuidagi end kaotamas kujutada.

Kuidas Sa end tunned võrreldes esimese sumomatši-eelse olekuga?
Need kaks asja on üpris erinevad. Sumomaadluses sain oma vastase teada päev enne võistlust, kuid nüüd teadsin vastast juba 2-3 kuud tagasi (tõsi, Höövelsoni vastane muutus paar päeva tagasi - M.T.). See ongi see erinevus, aga pean ootama ja vaatama, kuidas tunne on siis, kui ringi sammun. Küsi jaanuaris uuesti.

Mis valemiga Sa selle matši võita võiksid?
Pole vahet, kui väsinud ma olen või mis juhtub, tahan alati hoida asju enda kontrolli all. Ma ei taha oma vastase taktikepi järgi tantsida, vaid olla ise agressor.

Mis tehnikat Sa oma trumbiks pead?
Eks vaatan, kuidas esimene raund läheb ja mida mu vastane teha üritab. Seejärel kasutan oma relvi.

Millist üliraskekaalu matši Sa fännidele näidata tahad?
Sellist, et saaksin pärast matši endale öelda "sa võitlesid vapralt".