Spordivaria
1. jaanuar 2016, 12:47

VIDEO | Õhtuleht pakub välja kolm varianti, millist sportlast ja spordireporterit "Tujurikkuja" parodeeris (39)

2015. aasta viimasel õhtul ETV eetris olnud naljasaade "Tujurikkuja" võttis seekord aasida ka Eesti sportlasi ja spordireportereid, kui sketšis "Spordilootus" astus Märt Avandi üles käija Jaanus Saarena ja Ott Sepp nimetu spordireporterina.

Õhtuleht pakub välja (mittetäieliku) valiku variante, millist sportlast ja spordireporterit "Tujurikkuja" parodeeris.

REPORTER | 1. Lembitu Kuuse (on "Tujurikkujas" mõne aasta taguses purjusujumise sketšis ise üles astunud ning teinud Avandi ja Sepaga koostööd ka sotsiaalreklaamide valmistamisel; kuna koomikutepaar on Kuusega hästi tuttav, oleks temast matti võtmine loogiline). 2. Helar Osila (temale viitavaid asjaolusid on mitu: kampsun, vähene silmade pilgutamine, kergejõustik (Osila põhiala)). 3. Koondportree spordireporterist, kelles mäsleb otse-eetris sisekonflikt patriotism vs protokoll (ühelt poolt tahaks kodumaa sportlasesse suhtuda kiitvalt ja teha intervjuud samasuguse hoogsusega nagu suurriikide kolleegid, teisalt ei ole võimalik protokolli eirata).

SPORTLANE | 1. Eesti suusataja (optimistlike prognooside tegemises ja võistlusel neist valgusaastate kaugusele jäämises on Eesti suusatajad viimasel ajal paraku meie spordielu etaloniks), 2. Tšempioni kahvatu vari (Eesti spordis ikka juhtub, et pärast tšempioni loobumist känguvad tema harrastatud spordiala tulemused nobedasti, sest uut samal tasemel tegijat lihtsalt pole võtta; samas ei takista see katkestama kippuvatel mantlipärijatel intervjuusid andes kasutamast maneere, mis olid omased medaleid võitnud eelkäijale). 3. Telekast nähtu matkija (maailma parimad atleedid ja nende võistlusjärgsed intervjuud on laialt kajastatud ja nii kipuvadki mõned Eesti sportlased neist matti võtma; ega puuduv sportlik tase ole kunagi takistanud klišeelike ja sisutühjade vastuste andmist).