Petter NorthugFoto: FABRICE COFFRINI
Talisport
2. jaanuar 2016, 18:25

Northug tembutas jälle, jättes ajakirjanikud pika ninaga (3)

Expresseni andmeil on Petter Northug jälle tembutamas - selgus, et mees tegi eilsel Tour de Ski avaetapil ajakirjanikele ninanipsu ning lahkus intervjuusid andmata.

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) on sätestanud reegli, et sprindisõitudes tuleb sportlane mixed zone'i, kus ajakirjanikud võivad teda püüda. Northug seda pärast poolfinaali ei teinud, sest tal oli õnneliku kaotajana võimalus veel finaali pääseda ning mees otsustas oma soorituseks valmistuda. Tegelikult ta siiski finaali ei pääsenud ning leppis 7. kohaga. 

FISi pressinõuniku sõnul võib Northug järgmisel korral sellise käitumise eest karistada saada. "Rääkisin Norra tiimiga ning nad said sellest aru. Kui see uuesti juhtub, võime teda karistada. Näiteks trahviga," rääkis ta.

Norra koondise pressiesindaja Gro Eide sõnul sai Northug oma veast aru ning tegelikult ta ikkagi kohtus ajakirjanikega ühes treileris. "Me rääkisime sellest ning rõhusime sellele enne starti. See ei juhtu enam kunagi! Samas sprint ongi kaootiline, kes kukub välja, kes mitte," rääkis ta NRK-le.