Ida Ingemarsdotter ja Heidi Weng Foto: LEHTIKUVA
Talisport
3. jaanuar 2016, 18:32

Norralaste dominatsioon ei vaibu! Rootslased: Tour de Ski korraldajad tapavad sporti (9)

Kuna tänavune Tour de Ski peetakse norralaste taktikepi all, on naabrid rootslased loomulikult marus. Nüüd süüdistab Rootsi murdmaasuusataja Ida Ingemarsdotter nende võimutsemises korraldajaid, kes lõid tema arvates opaka punktisüsteemi.

"Ühisstardist sõiduga antavad boonussekundid ei tapa mitte vaid tuuri, vaid kogu spordi!" müristas ta Expressenile. 

"Norralased on hullumeelsed ja räpaselt head. Kuid võttes arvesse kõik eile jagatud boonussekundid, võiks selle 45 sekundiga palju ära teha. Need on reeglid, mida võiks teistmoodi kasutada," arvas ta.

Teisedki suusatajad on boonussekundite vastu olnud.

"Ma olen 19. kohal minuti ja 49 sekundilise kaotusega. Kuid reaalsus on hoopis teine! Loll värk!" kirjutas Prantsusmaa staar Maurice Manificat. Charlotte Kalla treener Magnus Ingesson pöördus suisa FISi poole, et reegleid muuta.

FISi murdmaadirektori Pierre Mignerey sõnul tegeletakse olukorraga pärast hooaega. "Boonussekundite süsteem pol euus, kuid ainus erinevus on tänavu, et esimesel päeval on sprindisõidud ning järgmistel päevadel võib teenida rohkem boonussekundeid kui varem. Meie ei taha ju samuti, et Touri võitjad oleksid varem selged. Peame seda kindlasti arutama!"