Kalev/Cramo alistus Riia VEFileFoto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
3. jaanuar 2016, 18:38

GALERII | BC Kalev/Cramo alustas aastat valusa kaotusega Riia VEFile (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alustas uut kalendriaastat VTB Ühisliigas valusa 78:86 kaotusega Balti derbis Riia VEFile.

Eelmisel hooajal alistas Kalev VEFi mõlemas kohtumises - mäletame Rolands Freimanise hiilgepartiid 2014. aasta jõulude eel -, kuid kahe hooaja vahel muutus naaberriigi pealinna meeskond tundmatuseni. VEF on juba jõudnud vallandada hispaanlasest peatreeneri Carlos Frade ja jätkab lätlastest juhendajatega, muudatusi on toimunud ka mängijate koosseisus - vanal aastal Ühisliigas 12 mängust saadud 3 võitu ei rahuldanud neid kuidagi.

Kalevigi ridades on paar lahkunut, esimene täiendus Mario Delaš istus veel pingil. Peatreener Alar Varrak alustas traditsioonilise viisikuga Sten-Timmu Sokk, Martin Dorbek, Gregor Arbet, Rolands Freimanis, Josh Boone. Sokk avas skoori, kuid seitse järgmist punkti viskasid külalised. Kiirelt lahkus mängust Boone, õnneks põhjuseks mitte vigastus, vaid verine huul. Viie minuti järel oli seis 8:15 ja Varrak kutsus nõupidamise kokku - kaitse ei toiminud.

Korra saadi see pidama (avaveerand lõppes 18:22), kuid teisel perioodil lasti lätlastel visata 27 punkti (seis poolajaks 39:49) - korra prooviti ka maa-ala, aga mitte miski ei aidanud. VEF kasutas esimese 20 minuti jooksul suurepäraselt ära ebavõrdseid vahetusi ning nende eesliinimehed realiseerisid seejärel edukalt ära pikkuse ülekaalu või tagamehed tabasid Boone'i vastu kolmeseid. VEF oli 25-19 parem lauavõitluses (ründelaud 9-9). Boone tegi oma töö ära (poolajaga 15 punkti), kuid Läti koondise eesliinimehed ei jäänud VEFi poolel maha (Mejeris 12, Meiers 11 p).

Teise poolaja algus muudab asja paraku ainult hullemaks. Kahe ja poole minutiga viskas VEF üksi 8 punkti (39:57)... Noored ja liikuvad vastased oskasid kalevlaste elu nii rünnakul kui ka kaitses muuta äärmiselt ebamugavaks - tempo ja väljakul toimuv oli täielikult nende kontrolli all. Vahepeal näitas tabloo juba 41:62, kuid kolm kolmest järjest (Freimanis 2, Veideman) puhusid võõrustajate lootuse uuesti elule. Ning kohe tuli lisa otsa, Kalev jõudis 16:0 spurdini ja seisuni 57:62. Viimasele väikesele vaheajale minnes näitas tabloo 59:64.

Keedus tõi kahe korviga Kalevi peaaegu järele, kuid lõpuveerandi alguses oli ka palju ebaõnne lähivisetel. Lisaks oli vabavisete protsent katastroofiline (selleks ajaks 15/5) ja 2.40 enne lõppu jäi Kalev vastase kolmeste järel uuesti kümnega taha (70:80). Veel jõuti kiirelt seisuni 75:80, kuid tagaajamine soovitud lõpptulemust ei andnudki.

Kalevi meestest tegi skoori vaid kuus mängijat, Boone ja Freimanis tõid 17 punkti, Boone lisas 11, Freimanis 5 lauapalli. Veidemani arvele jäi 14, Arbeti arvele 13 punkti. Sokk lisas 5 ja Dorbek 3 punkti. Üleplatsimehena sai 23 punkti ja 9 lauapalli kirja VEFi pallur Martins Meiers, Mareks Mejeris lisas 16 punkti ja 10 lauapalli.

Alar Varraku juhendatavatel on nüüd tabelis kirjas 4 võitu ja 8 kaotust, VEF jätkab 4 võidu ja 9 kaotusega.