Madridi Real tegi Valenciaga võõrsil 2:2 viigi ning kaotab La Liga liidrile Madridi Atleticole nelja punktiga.Foto: JOSE JORDAN
Jalgpall
3. jaanuar 2016, 23:30

GALERII | Madridi Reali õnnetuste õhtu: penaltit ei antud, punane anti, eduseis püsis alla minuti (4)

Hispaania jalgpalli kõrgliiga 18. vooru viimases mängus tegid Valencia ja Madridi Real Mestalla staadionil haarava 2:2 viigi, kus 10kordne Euroopa meister kaks korda eduseisu loovutas.

Real alustas hoogsalt ja 16. minutil realiseeris Karim Benzema kolleegide Gareth Bale'i ja Cristiano Ronaldo oivalise eeltöö 1:0 väravaks. Eduseisu saavutamise järel minetas aga Real haarde ning Valencia pusis end mängu tagasi.

45. minutil teeniti penalti - vea tegi Reali keskkaitsja Pepe - ning Dani Parejo realiseeris 11 meetri karistuslöögi viigiväravaks. Pepe veas kahtlust polnud, aga paarkümmend sekundit varem jäi Realile saamata surmkindel penalti, kui kukutati Bale.

Penaltihõng oli uuesti õhus 68. minutil, kui trahvikastis kukkus Ronaldo, aga kohtunike vile vaikis. Vaid kümmekond sekundit hiljem välkus aga punane kaart, kui eemaldati vastasele jõhkralt sisse lennanud Reali poolkaitsja Mateo Kovacici.

Arvuline ülekaal Valenciat ei aidanud ja ohtlikumad olid Reali rünnakud. 82. minutil taastati eduseis, kui Gareth Bale'i väga hea pealöök postipõrkest väravasse lendas. Edu püsis aga alla minuti, sest Paco Alcacer vastas momentaalselt.

Gary Neville'i juhendatud Valencial avanes 93. minutil suurepärane võimalus võitmiseks, aga Reali väravavaht Keylor Navas tõrjus temaga silmitsi pääsenud vahetusmehe Alvaro Negredo pealelöögi.

La Liga tabelitipp: Madridi Atletico 41, FC Barcelona 39, Madridi Real 37, Villarreal 36, Celta Vigo 31, Bilbao Athletic 28. NB! Barcelonal on varuks mäng Getafega.