Cincinnati Bengals alistas 24:16 Baltimore Ravensi ja jõudis viiendat hooaega järjest play-off'i.Foto: John Grieshop
NFL ameerika jalgpalli liiga
3. jaanuar 2016, 23:57

GALERII | Margus Hunt aitas Bengalsi võiduni, play-off'is ootab vana ja valus vastane

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL põhihooaja viimases voorus alistas Eesti mängija Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals koduväljakul 24:16 Baltimore Ravensi ja jõudis viiendat aastat playoff'i.

Bengals mängis esimese poolaja kehvasti, aga pääses tänu Ravensi saamatule ründemängule vaheajale vaid 7:9 kaotusseisus. Pausiga tehti mängus korrektiivid ning teisel poolajal asuti 24:9 eduseisu. Ravensi touchdown lõpufaasis enam midagi suurt ei muutnud. Hunt pääses Bengalsi eest väljakule tavapärasest rohkem.

Viiendat aastat järjest play-off'i pääsemine on kõva sõna, sest NFLi 32 klubist jätkavad põhihooaja järel mänge Super Bowli nimel vaid 12. Antud arvestuses edestavad Bengalsit hetkel NFLis vaid New England Patriots ja Green Bay Packers, kes jõudsid tänavu play-off'i seitsmendat hooaega järjest. Paraku on Bengals neljal eelmisel hooajal play-off'is alati esimesel tõkkel langenud.

Kui Denver Broncos ei üllata ja kaota öösel kodus San Diego Chargersile, pälvib Bengals play-off'is AFC konverentsi kolmanda asetuse, mis tähendab, et alustada tuleb järgmisel nädalavahetusel mängitavatest 1/8-finaalidest, kus vastu tuleb heas hoos Pittsburgh Steelers.

Mike Tomlini juhendatud Steelers võitis põhihooaja viimasest viiest mängust neli (sh saadi kolm nädalat tagasi võõrsil 33:20 jagu Bengalsist) ning on vahepealsest vigastuskriisist üle saanud. Tolles samas mängus Steelersi vastu pöidlaluu murdnud Bengalsi põhimängujuhi Andy Daltoni osalemine play-off'is on aga jätkuvalt lahtine. Varumees A.J. McCarron muutub iga partiiga kindlamaks, aga play-off'i kogemus tal puudub.

Bengals ja Steelers on teineteisele väga tuttavad vastased, sest kuuluvad samasse divisjoni (AFC põhi), mis tähendab, et igal hooajal kohtutakse kahel korral. Tänavune esimene omavaheline mäng toimus novembri alguses ja lõppes võõrsil mänginud Benglasi 16:10 võiduga. Samas viimasest 12-st omavahelisest mängust on Bengals võitnud vaid kolm.

NFLi play-off'is ei mängita erinevalt NHList, NBAst ja MLSist seeriaid, vaid edasipääseja otsustab alati üks mäng. Tänavune Super Bowl, mis on järjekorras 50., mängitakse 7. veebruaril San Franciscos.