Pep Guardiola ja Rafael Benitez.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. jaanuar 2016, 11:54

Real soovis Beniteze asendajaks palgata katalaan Guardiolat

Madridi Real, Hispaania pealinna kuninglik vutiklubi, soovis, et nende uueks peatreeneriks saaks FC Barcelona maailma absoluutsesse tippu viinud Pep Guardiola, väitis BBCle ajakirjanik Graham Hunter.

"On fakt, et kuus nädalat tagasi võtsid nad (Real – toim) temaga ühendus ja küsisid, kas ta oleks nõus meeskonna üle võtma," rääkis Hunter, et Madridi hiid oli valmis palkama ka oma vihaseima rivaali kunagise peatreeneri. "See näitab, et kõik klubid näevad Pepis parimat võimalikku peatreenerit."

Ometi pidid Reali tagatubades askeldavad ametnikud mõistma, et Guardiola palkamisele mõtlemine on kui tuuleveskitega võitlemine – Kataloonias sündinud ja sealset giganti Barcelonat juhendanud peatreener ei asuks eales Reali etteotsa. Hunteri sõnul oli Guardiola pakkumisest keeldudes igati viisakas ja tõi üksnes välja, et ta ei sobiks kuidagi Reali treeneripingile.

Real andis eile hundipassi Rafael Benitezele ning määras klubi uueks peatreeneriks legendaarse Zinedine Zidane'i. Guardiola jaoks jääb tänavune hooaeg viimaseks Müncheni Bayerni tüüri juures ning tema uus töökoht saab ilmselt olema Inglismaal – enim spekuleeritakse, et ta asub juhendama Manchester City meeskonda.