Pep GuardiolaFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. jaanuar 2016, 15:18

Guardiola Bayernist lahkumisest: tahan töötada Inglismaal!

Müncheni Bayerni peatreener Pep Guardiola selgitas täna esmakordselt, miks ta hooaja lõpus Baierimaa tolmu jalgadelt pühib: "Tahan kogeda uut linna ja töötada Inglismaal. Sellepärast ma sellise otsuse vastu võtsingi."

Guardiola treeneriresümees on kolm Hispaania ja kaks Saksamaa meistritiitlit, kolm klubide MM-kulda ja Barcelonaga ka kaks Meistrite liiga võitjamedalit. Selle viimase numbri suurendamine on katalaani jaoks tänavuse hooaja peamine eesmärk: "Meistrite liiga võitmine muudaks mu siin veedetud aja täielikuks."

Edasi siirdub Guardiola juba jalgpalli sünnimaale. Meest on kõige valjemalt seostatud Manchester City lootsitooliga, ent tuleva hooaja algul on vaba ka Londoni Chelsea peatreeneriamet. Vähemtõenäolisem on Manchester Unitedisse või Londoni Arsenali siirdumine.

Guardiola ise täna konkreetsest kosilasest ei rääkinud. "Ma ei ole veel klubivalikut teinud," väitis ta vaid. "Ma vajan uut väljakutset ja soovin kasutada võimalust liikuda Inglismaale. Ma tahan kogeda sealset atmosfääri ja ootan põnevusega staadionitele astumist. Ma olen 44-aastane ja see on õige aeg sinna siirdumiseks. Mulle on tehtud pakkumisi, ent ma pole veel ühelegi alla kirjutanud. Kui uue klubi leian, annan kõigile teada," rääkis Guardiola.