Foto: EJL
Jalgpall
5. jaanuar 2016, 20:13

VIDEO | Eesti vutinoor purustas venelaste ristnurga

Eesti U19 koondis kaotas Venemaal Peterburis toimuval Valentin Granatkini memoriaalil 1:5 väljakuperemeestele. Kahe vooru järel on eestlastel tabelis üks punkt, vahendab Eesti jalgpalliliit

Kohtumine algas Venemaa taktikepi all, kuid parim võimalus skoor avada oli Eestil, kui Erik Sorga kaunis kauglöök tabas vastaste latti. Eesti suutis värava puhtana hoida 35 minutit, kuid seejärel lasime nelja minuti jooksul oma võrku lüüa lausa kolm palli.

Avapoolaja järel tegi noortekoondise peatreener Marko Lelov Eesti koosseisus neli muudatust, kuid 55. minutil olid täpsed taas vastased. Eesti suutis ühe värava tagasi lüüa 69. minutil, mil täpne oli Cristofer Kuusma (Vaata väravat videost alates 1:28.35!) Vadim Mihhailovi poolt teenitud penalti suutis poolkaitsja täpselt ristnurka suunata. Vaid minut hiljem lõi kohtumise viimase värava Pavel Lelukhin.

„Võrreldes Moldova mänguga oli valmisolek ja energia tegelikult täna olemas, tahet oli näha," sõnas Lelov. „Saime mängu hästi sisse ja püsisime seal võimalikult kaua, mis on kompliment mängijatele," kiitis peatreener. „Kõige kurvem on see, et lasime kolme minutiga kolm väravat. Seda tuleb taas rõhutada, et kui värav lüüakse, siis tuleb pea püsti hoida ja momente looma asuda, et uuesti mäng tasakaalu viia," lisas ta.

Eesti järgmine vastane on Soome, kelle vastu saab Lelov panna väljakule tugeva koosseisu. „Seni on kõik mängijad saanud võrdse koormuse. Lähme püüdma teist kohta, sest Venemaa on kahe võiduga eest ära läinud, aga Soome ja Moldova mängisid viiki. Mäng elu ja surma peale," sõnas peatreener.

Kahes esimeses kohtumises pole kaasa teinud Henri Järvelaid, kes sai vigastada Triobet Aastalõputurniiril FC Flora II eest mängides. „Füsioterapeutidega kokkuleppel tuli ta siia kaasa. Ravime teda, et ta viimastes kohtumistes mängida saaks," lausus Lelov.