Magnus PehrssonFoto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
5. jaanuar 2016, 21:39

Magnus Pehrsson: tegelesime enamjaolt detsembris õpitu kordamisega

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis sõprusmängus Rootsi koondisega. Meie meeskonna rootslasest peatreener Magnus Pehrsson sõnas, et eestlased on enamjaolt keskendunud oma, mitte vastase tegutsemisele.

"Kuna 18st siinviibivast mängijaist 14 olid detsembris ka B-koondise laagris, oleme tegelenud enamjaolt sealõpitu kordamisega," lausus Pehrsson telefonitsi peetud pressikonverentsil.

Kuna tegemist ei ole ametliku maavõistluse pidamise päevaga, pole kumbki koondis oma parimas rivistuses. Eriti ilmekalt peegeldub mitteametlik mängupäev Rootsi koosseisus, kel kamba peale vaid 32 mängu jagu A-koondise kogemust.

Pehrsson tunnistas, et teab sellegipoolest enamikke vastasmängijaid väga hästi. Samuti aimab ta, kuidas Rootsi homme mängib, kuid kindel teadmine Eesti leeril puudub, sestap tegeleti enamjaolt oma asjadega. 

"Keskendusime vastasele väga-väga vähe. Muidugi tõime välja mõned võtmehetked, kuidas nende vastu rünnata ja mida peaksime kartma, kuid eelkõige ajasime oma asju," sõnas Pehrsson.

Nagu ikka, ei soovinud Pehrsson homselt algkoosseisult saladuseloori kergitada. Ta poetas vaid nii palju, et suure tõenäosusega näeb homme keskkaitses taas Karol Metsa, kes reeglina mängib keskpoolkaitses. Seda põhjusel, et nii-öelda põhikohaga keskkaitsjatest on Abu Dhabis vaid Nikita Baranov ja 20aastane Vladimir Avilov.

Kui Baranov murdis end sügisel koondiseringi ja mahtus ka valikmängude koosseisu (tõsi, mitte platsile), siis Avilov esindas 2015. aastal U21 koondist. Küll aga ei kuulu Avilov potentsiaalsete debütantide sekka, sest Infoneti keskkaitsjal õnnestus see linnuke kirja saada 2014. aasta detsembris Katari vastu, kus ta pääses platsile viimaseks viieks minutiks.

Loe Eesti mänguplaanist pikemalt homsest Õhtulehest!