Joel Lindpere Viljandi Tuleviku trahvikastis.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
6. jaanuar 2016, 12:53

Viljandi Tuleviku peatreener: Lindpere või Jäägeri vastu mängimine andis meestele tohutu lisamotivatsiooni

Möödunud jalgpalli meistriliiga hooaega hästi alustanud, kuid aasta lõpuks tabeli põhja vajunud ja esiliigasse langenud Viljandi Tuleviku peatreener Aivar Lillevere tõi mulluse hooaja positiivseima asjana välja koondislaste koju naasmise.

"Just amatöörmeeskondadele on see oma oskustele heaks võrdluseks," sõnas Lillevere jalgpall.ee-le. "Joel Lindpere või Enar Jäägeri vastu mängimine andis meestele ikka tohutult lisamotivatsiooni. Saab oma võimeid tippudega võrrelda."

2015. aastal leidsid tee ühe või teise Eesti klubi juurde lisaks Lindperele ja Jäägerile veel näiteks Gert Kams, Sergei Pareiko, Ats Purje, Siim Luts ja Tarmo Kink.

Paralleelselt Tuleviku juhendamisega U19 koondise abitreeneri ametit pidav Lillevere meelest peaks Eesti vutiliiga järgmine arengusamm olema professionaalseks muutumine. "Ehk praegused amatöörmeeskonnad peaks olema vähemalt poolprofessionaalsed. Paraku on Tallinnas raha ja seal on ka jalgpall profitasemel," sõnas Lillevere.

"Väiksemates kohtades on rahaliste võimaluste nappus suureks probleemiks ja kõrgliigast väljalangemisega kaob ka sponsorite huvi. See pärsib jalgpalli üldist arengut ja sellest on kahju. Möödunud aastal oli Premium liiga regionaalselt hästi jaotunud, mängud olid pingelised ja huvitavad."

Tuleviku hooajale tagasi vaadates leiab, et suure põntsu viljandlaste mängule pani esiründaja Joonas Tamme suvine siirdumine Florasse. Lillevere sõnas, et Tulevik loodab tänavu esiliigast tagasi eliitseltskonda murda.