Tarmo Kink on Eesti koondist esindanud 82 korda ning löönud kuus väravat.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
6. jaanuar 2016, 15:35

Soome meisterklubi juures testimisel viibiv Tarmo Kink: nii professionaalseid treeninguid pole juba ammu kuskil teinud (3)

Lõppenud hooaja teises pooles FC Levadia särki kandnud ääreründaja Tarmo Kink kinnitas Õhtulehele, et viibib nädala algusest saati testimisel valitseva Soome meistri Seinäjoki JK (SJK) juures.

Kingi sõnul on huvi mõlemapoolne, kuid millestki kindlast veel rääkida ei saa. Pühapäeval lendab 30aastane Kink SJKga Saudi-Araabiasse treeninglaagrisse, kus peetakse muuhulgas kaks treeningmängu. Mehe enda sõnul võib tulevik selgineda pärast Lähis-Idas käiku.

"Mis iganes ka ei juhtu, vähemalt olen saanud väga-väga-väga heal tasemel trenne teha," sõnas Kink. "See on juba väga kõva sõna. Nii professionaalseid treeninguid pole juba ammu kuskil teinud."

Kuigi SJK peatreener Simo Valakari teadis Kinki juba varasemast ajast, oli oma osa tema Soome minekul ka rahvuskoondise ja Seinäjoki esiväravavahil Mihkel Aksalul. "Mõtlesin, et Miku (Aksalu) võiks küsida, kas treeneril on endiselt huvi minu vastu. Miku küsis ja treener ütles, et miks mitte, proovida võib."

Karjääri jooksul nii Ukrainas, Ungari, Venemaal, Inglismaal ja Itaalias pallinud vasakujalgne pallur sõnas, et tema vastu on huvi tuntud ka Rumeenia ja Küprose kõrgliigadest, kuid need pakkumised on ta ise kõrvale lükanud.

"Need on sellised kohad, kus kunagi ei tea, kas saad oma raha kätte või mitte," põhjendas Kink. "Ei ole viitsimist sellega riskida, pigem mõnisada eurot kaotada, aga vähemalt olla normaalses ühiskonnas."

Kingi leping Levadiaga kehtib 2016. aasta lõpuni, kuid see sisaldab klauslit, et mees võib sobiva pakkumise korral välismaale lahkuda.