Janar Talts oli tänases mängus Cantuga Rocki paremaid.Foto: Aldo Luud
Korvpall
6. jaanuar 2016, 21:23

Kuidas Rockil on veel võimalik vahegrupist edasi pääseda? (1)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond sai täna FIBA Europe Cupil n-ö ilusa kaotuse, jäädes Itaalia klubile Cantu FoxTown alla 83:87.

Et samas, R-grupis kaotas veel Krasnojarski Jenissei kodus Chalonile 77:96, on Cantul ja Chalonil nüüd 2 võitu, Rockil ja Jenisseil 0. Play-off'i pääseb kaks paremat ning neli vooru enne lõppu on tartlased edasipääsukohast seega kahe võidu kaugusel. Mida tuleks play-off'i pääsemiseks teha?

Neljaliikmelises alagrupis võib teoreetiliselt saada teise koha ka kahe võiduga (võitja saab 6 võitu, ülejäänud 2), kuid praegu võib selle variandi põhimõtteliselt juba kõrvale lükata. Küll on šansid olemas 3 võidu korral, see tähendaks tõenäoliselt kellegagi koha jagamist ning kumb omavahelistes mängudes parem, läheb edasi. Ent see tähendab, et tartlased tohivad edaspidi komistada veel vaid korra.

Kõige parem oleks võitmisega algust teha kohe järgmises voorus, kuid see on raske, sest ees ootab reis Siberisse, Jenissei jõe äärde. Et miski pole võimatu, näitas täna Chalon, kes oli kolm nädalat tagasi olnud kodus Rockist üle 9 punktiga. Ning teatavasti sai Jenisseist 13. detsembril VTB Ühisliiga raames jagu ka BC Kalev/Cramo - seda mängu käis terve Rocki meeskond teel Prantsusmaale Tallinnas oma silmaga vaatamas.

Samuti võib juhtuda, et edasipääsuks läheb vaja juba 4 võitu ning pealekauba sobivat omavaheliste mängude korvide vahet. Näiteks saavadki nii Cantu kui ka Chalon igal juhul kokku 4 võitu, kui mängivad omavahel 1:1 ning mõlemad alistavad Jenissei ka teises ringis. See tähendaks Rockile juba väga väikeseks jäävat võimalust.