Anett KontaveitFoto: Reuters/Scanpix
Tennis
7. jaanuar 2016, 07:58

KAHJU! Kontaveidi turniir lõppes seekord veerandfinaalis (1)

Tennise Eesti esinumber Anett Kontaveit (WTA 91) purustas Hiinas toimuva Shenzheni 500 000 dollarilise auhinnafondiga turniiril kaks maailma esisajassekuuluvat mängijat, ent kolmanda alistamiseks jaks puudus. Alison Riskelt (WTA 97) tuli kolmes setis vastu võtta 1:6, 6:3, 3:6 kaotus.

Kokku kestis matš tund ja 27 minutit, ent esimese seti põhjal võinuks ennustada palju kiiremat lõpplahendust. Kontaveit oli püstihädas Riske servide vastuvõtul ja ei suutnud paremust maksma panna ka oma pallingutel. Kuigi eestlanna suutis tõrjuda viis murdepalli, piisas Riske realiseeritud kahest, et võtta ülikindel 6:1 võit.

Settidevahelisel ajal võttis Kontaveit aga end kokku ja ülejäänud matši näitas juba palju kõrgematasemelist mängu. Kohe teise seti avageimi võitis meie tennisist kuivalt, murdis kohe otsa esmakordselt Riske pallingu ning pani aluse 3:0 edule, mille ta lõpuks 6:3 setivõiduks vormistas.

Otsustavas kolmandas setis osutus kindlamaks aga Kontaveidist peaaegu kuus aastat vanema ja kogenuma Riske närvikava. Anett andis topeltveaga vastasele 4:2 eduseisu ja kuigi meie piiga üritas veel ameeriklanna servi murdmisega vahet tasa teha, kuulusid viimased kaks geimi ja matšivõit Riskele.

Aasta esimene Suure slämmi turniir, Austraalia lahtised algab 18. jaanuaril. Kontaveit pääseb esimest korda otse põhitabelisse.