Cincinnati Bengalsi varumängujuht AJ McCarron.Foto: Andrew Weber
NFL ameerika jalgpalli liiga
7. jaanuar 2016, 13:45

Margus Hunt ja Bengals said tähtsa matši eel halva uudise (1)

Kui lähtuda statistikast, vajab Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals laupäevases ameerika jalgpalli profiliiga NFL play-off'i avaringimatšis Pittsburgh Steelersi vastu võiduks ülisuurt imet.

Nimelt on nüüd sisuliselt kindel, et Bengalsi põhimängujuht Andy Dalton ei taastu laupäevaks pöidlaluumurrust ning Steelersi vastu mängida ei saa. 

Kui Bengalsi teisipäevases trennis kandis esmaspäeval kipsist vabanenud Dalton dresse, tegi soojendusharjutused kaasa ning osales ka paari mänguepisoodi harjutamises (tõsi, Dalton kasutas vasakut, mitte vigastatud paremat kätt), siis eilsel treeningul kandis ta jopet, mütsi ja kindaid ning seda aktiivselt kaasa ei teinud.

See tähendab, et vägesid juhatab 25aastane varumängujuht AJ McCarron, kelle mängukogemus NFLis piirdub nende kolme matšiga, mis ta pärast Daltoni vigastust kaasa tegi.

Suures plaanis mängis McCarron hästi ning ka meeskond võitis neist kolmest mängust kaks, aga põhihooaeg ja play-off on NFLis üpris erinevad asjad - viimati suutis mõni nii tagasihoidliku kogemusega mängujuht nagu McCarron praegu play-off'is meeskonna võidule viia 1980. aastal, kui Houston Oilersi quarterback Gifford Nielsen juhtis meeskonna 17:14 võidule San Diego Chargersi üle.