Henrik OjamaaFoto: MATI HIIS
Jalgpall
7. jaanuar 2016, 14:53

Henrik Ojamaa agendist vend Harri: Austria klubi tegi Henriku kohta väga põhjaliku eeltöö (2)

Ründaja Henrik Ojamaa sõlmis täna hommikul 1,5aastase lepingu Austria esiliigaklubi Innsbrucki Wackeriga. Henriku agendist venna Harri sõnul oli Wackeri huvi eestlase vastu väga suur.

„Klubi tegi Henriku kohta väga põhjaliku eeltöö, rääkis mitmete eelmiste treeneritega ja tegi endale täielikult selgeks, mis tüüpi mängijaga on tegu,“ ütles Harri Ojamaa Õhtulehele.

„Peatreener sai väga täpselt aru, mis on Henriku tugevused ja kuidas teda platsil kasutada, seega võib kindel olla, et sellist olukorda nagu Swindonis, kus treener mängitas teda isegi parema äärekaitsjana, ei tohiks tulla.“

Harri sõnas, et 23 korda rahvuskoondist esindanud Henriku vastu tunti huvi mitmelt poolt, näiteks Šoti ja Poola kõrgliigast ning Türgi esiliigast, aga austerlaste kasuks rääkisid kaks asja: meeletu huvi ja palliplatsil pakutav roll.

Nimelt näeb Innsbrucki klubi peatreener Klaus Schmidt eestlast tema meelispositsioonil ehk võrdlemisi vabade kätega alumise ründajana, kus ta ka Motherwellis mõne aasta eest säras.

Lisaks meeldisid Henrikule Innsbrucki klubi treeningtingimused, mis Harri sõnul olevat võrreldavad Poola suurklubi Varssavi Legia ja inglaste Derby Countyga.

Samuti juhtis Henrik Ojamaa agendina töötav Harri tähelepanu asjaolule, et Kesk-Euroopa liigade (Šveits, Saksamaa ja Austria) eelis on kõrge professionaalne tase ja kvaliteet, mis on teinud need liigad mängijatele väga atraktiivseks. Henrik valdab ka saksa keelt, mis tuleb muidugi kasuks võistkonda sulandumisel.