Suusahüpete olümpia­võitja võtab aja maha.Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
8. jaanuar 2016, 06:00

Suusahüpete olümpiavõitja võtab aja maha, sest tuhniti tema isiklikus elus

Austerlasest suusahüpete olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister Gregor Schlierenzauer tõmbub tippspordist tagasi. Kas lõplikult, seda 25aastane sportlane ei avaldanud.

2012. ja 2013. aastal maineka Nelja hüppemäe turnee võitnud Schlierenzauer jättis tänavuse etteaste pooleli pärast kolmandat osavõistlust, kui ta oli enda jaoks harjumatult kehval 64. kohal.

Schlierenzauer on tänavu harva võistelnud ja tema tulemused on olnud pehmelt öeldes nõrgad. "Kümme aastat väldanud tippsportlase karjääri järel teen pausi määramata pikkusega ajaks," teatas mägikotkas oma blogis.

"Tahan valgusvihust välja saada. Otsitud sportlaste hulka peaks kuuluma need, kellel läheb oma alal hästi. Olen eriti pettunud, et mu isikliku elu üksikasjad on avalikkuse ette jõudnud."

Maailmameistrivõistlustelt kuus kulda saanud ja MK-sarjas koguni 53 korda triumfeerinud Schlierenzauer kinnitas, et mõõna eest vastutab tema ainuisikuliselt. "Austria võistkonna treenerid on teinud väga head tööd," kirjutas Schlierenzauer, keda tänavu suure tõenäosusega võistlustel ei nähta.