Kaido Külaots jätkab 3 vooru järel täiseduga..Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
8. jaanuar 2016, 19:56

Täiendatud 4. vooru tulemustega!

FOTOD | Kaido Külaots alistas Kerese mälestusturniiri kõrgeima Elo reitinguga mängija! (5)

Tallinnas peetaval kiirmaleturniiril "Meenutades Paul Kerest" on kohal esinduslik seltskonnd, kuid Kaido Külaotsal õnnnestus 3. voorus alistada mustadega võistluse kõrgeima Elo reitinguga mees (2736), venelane Pjotr Svidler! Võistluspäeva lõpuks asub Külaots Eesti parimana 6. kohal.

Kui kahe vooru järel jätkas täiseduga seitse ning kolme vooru järel kaks Eesti maletajat (Külaots ja Juri Krupenski), siis päeva lõpetanud neljandas voorus lõppes nendegi võidutee. Külaots viigistas Iisraeli nesindaja Emil Sutovskyga, Krupenski aga kaotas.

Nõnda läheb homsele päevale vastu täisedu, 4 punktiga veel viis maletajat. Täiendavate näitajate alusel juhib nimekas bulgaarlane Kiril Georgiev. Järgneb kaheksa mängijat 3,5 punktiga ning neist on parimad täiendavad näitajad Külaotsal. 3 punkti on juba rohkem kui 30 nuputõstjal, Eesti maletajatest on nende seas Krupenski, Aleksandr Volodin, Ottomar Ladva, Sander Kukk ja Tarvo Seeman.

Ladva pidi 3. voorus tunnistama turniiri tugevuselt neljanda Elo'ga maletaja (2688), sakslase Daniel Fridmani paremust. Külaotsa Elo koefitsient on Tallinnas osalevatest maletajatest 28. (2484) ja Ladval 30. kohal (2463). Homme jätkub võistlus Toompea külje all asuvas Park Inn hotellis kell 11.