Siim-Sander Vene.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
8. jaanuar 2016, 19:28

TÄNA EUROLIIGAS: Kas Kaunase Žalgiris suudab Saksamaal võita?

Korvpalli Euroliigas lõpeb täna vahegrupiturniiri 2. voor, Siim-Sander Vene ja Kaunase Žalgiris on külas Bambergil.

Tartu Rocki peatreeneri Gert Kullamäe kümne aasta tagune koduklubi Bamberg on koos Leedu meistriga üks neist vähestest, keda ei saa F-grupis lugeda titaanide sekka. Ometi andis Saksamaa esindus eelmisel nädalal Madridis sealsele Realile vägeva lahingu, kaotades vaid 79:82. Žalgiris jäi sedaaegu mäletatavasti kodus kindlalt alla Vitoria Laboral Kutxale.

Selgeks surmagrupiks olev F-grupp on nõnda tasavägine, et pärast teist vooru jätkab ainsana võiduta tänase mängu Bamberg - Žalgiris kaotaja ning ainsana kaotuseta eile võõrsil Vitoriast jagu saanud Pireuse Olympiacos. Võidu ja kaotusega on nii Moskva CSKA kui ka Himki, Barcelona kui ka Real, samuti Vitoria. Kuuendana lisandub sellesse seltskonda siis tänase kohtumise võitja.

E-grupis peetakse täna kolm kohtumist, neist kell 19 alustasid Krasnodaris sealne Lokomotiv-Kuban ja Istanbuli Anadolu Efes. Veel on vastamisi Belgradi Crvena Zvezda - Istanbuli Fenerbahce ja Ateena Panathinaikos - Malaga Unicaja. Täiseduga jätkab pärast tänast üks kuni kolm meeskonda, avavoorus said võidu Kuban, Efes, Fenerbahce ja Unicaja. Eile sai silma pähe kalevlase Mario Delaši eelmine koduklubi Zagrebi Cedevita, kes oli võõrsil 79:72 üle Istanbuli Darüssafakast.