Serena Williams uurib oma haiget põlve.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
9. jaanuar 2016, 09:54

Terve naiste maailma edetabeli esinelik võib Austraalia lahtistest eemale jääda (4)

Kui Austraalia lahtised, aasta esimene Suure slämmi tenniseturniir, 18. jaanuaril algab, võib maailma viies reket Agnieszka Radwanska olla kõrgeima asetusega naistennisist, sest kõiki temast WTA edetabelis eespool asetsevad mängijaid vaevavad vigastused.

Veebileht watoday.com tõi välja naistetennist vaevava vigastustekriisi ning nimekiri mängijatest, kes võivad aasta esimese suurturniiri vahele jätta on väga nimekas:

Serena Williams (WTA 1) pidi ülespaistetanud põlve tõttu loobuma Hopman Cup turniirist. Põlvemured on Williamsil kroonilised ja ta peab iga kuue kuu tagant uut kõhre süstima.

Simona Halep (WTA 2) jättis võistlemata Brisbane'i turniiril, sest teda vaevab Achilleuse kõõlus. Tegu on samuti krooniliseks muutuva probleemiga, sest sama häda küüsis oli Halep hooaja algul ka mullu.

Gabrine Muguruza (WTA 3) jõudis Brisbane'is teise ringi enne kui jättis matši Varvara Leptšenko vastu pooleli. Naist vaevab vasaku jala kanna põletik.

Maria Šarapova (WTA 4) jättis samuti Brisbane'i avaringis väljakule tulemata, sest tegi treeningul viga oma vasakule käele. Naise enda sõnul oli turniirist loobumine vaid ettevaatusabinõu ja Austraalia lahtisteks peaks ta olema vormis.

Petra Kvitova (WTA 6) jäi haigeks Shenzheni turniiril, kus võistles ka Anett Kontaveit. Mis täpselt tšehhitari tervisega toimub, pole teada, ent kui tegu on näiteks lihtsa külmetusega, peaks ta Austraalia lahtisteks kenasti tervenema.

Mäletatavasti pidi ka Kaia Kanepi Brisbane'i kvalifikatsiooniturniiri haigestumise tõttu pooleli jätma.