Petter NorthugFoto: AFP / Scanpix
Talisport
10. jaanuar 2016, 12:58

Soomlased plaanivad MMil hapnikumaske kasutada. Northug ja Sundby: see on totaalselt väär! (2)

Rootsi väljaanne Expressen kirjutas eile, et Soome suusakoondis plaanib 2019. aasta MMil kasutada võistluste ajal hapnikumaske, mis nii rahvusvahelise suusaliidu (FIS) kui maailma antidopinguagentuuri (WADA) kinnitusel pole keelatud.

Säärased teated on tekitanud pahameelt nii Rootsi kui Norra suusatajates. Norra suusaässad Petter Northug ja Martin Johnsrud Sundby mõistsid maskide kasutamise resoluutselt hukka. "On olemas suusad ja kepid, millest peaks võistlemiseks piisama," sõnas Northug Expressenile.

"Minu soov on, et kõik oleks maksimaalselt naturaalne," lisas Tour de Ski ülivõimas liider Sundby.

Northug möönas, et pole teemaga üleliia kursis, ent tema meelest ei näe maskid head välja. "Olen selle kandmiseks liiga nägus. Mõned minu naisfännid oleks kindlasti pettunud," lisas ta.

Soomlased pälvisid maskide tõttu tähelepanu juba hooajaeelses laagris Itaalias, kus nad lubatud abivahendeid usinasti kasutasid. Rootsi naissuusataja Charlotte Kalla ei hinda sarnaselt Northugile nende välimust kuigi köitvaks. "Nad nägid välja nagu Darth Vaderid (Star Warsi tegelane - M.T.)," sõnas Kalla Expressenile.