Aet Süvari ja Raio PiirojaFoto: LAURA OKS
Jalgpall
11. jaanuar 2016, 21:23

Klavani kõrval ainsa eestlasena Ballon d'Ori hääletanud Aet Süvari: teise poolaasta eest võiks kuldpalli Neymarile anda

Aasta parimale jalgpallurile antava auhinna Kuldse Jalgpalli ehk Ballon d'Or'i võitja selgub hääletusel, kus osalevad kõigi maailma jalgpalliriikide rahvuskoondise kaptenid ja peatreenerid, samuti igast riigist üks ajakirjanik.

Eesti ajakirjanikke esindab aastast 2012 ERRi sporditoimetuse liige Aet Süvari, kelle seekordne esikolmik (1. Messi, 2. Ronaldo, 3. Neymar) pole tema enda sõnutsi väga originaalne.

"Kui ma panin säravad esitused kõrvuti ja lisasin sinna võidetud tiitlid, mis siiski on jalgpallis olulised - kuigi tegemist on individuaalse auhinnaga -, siis Messi seisis teistest selgelt ees," põhjendas Süvari oma valikut Õhtulehele. "Ja seda vaatamata mõnekuulisele vigastusele, mis tal sügisel oli. Ta mitte üksnes ei võitnud neid trofeesid, vaid aitas meeskonna tiitliteni viia.

Ta ei löönud nii palju väravaid kui Ronaldo, aga ta lõi need tähtsad väravad. Ja lisaks kõigele tegi ta hea hooaja koondises, aidates Argentiina Copa America finaali (kus kaotati penaltiseerias Tšiilile - M.T.).

Ronaldo asetasin teisele kohale, sest ta lõi ikkagi väga muljetavaldava koguse väravaid. Selle vastu ei saa. Tema kahjuks rääkis see, et tal ei õnnestunud võita ühtegi arvestatavat tiitlit.

Kui me annaksime ainult aasta teise poole eest, siis võiks kuldpalli üldse Neymarile anda. Tal oli väga suurepärane teine poolaasta. Tõsi, ta lõi ka Meistrite liiga finaalis, poolfinaalis ja veerandfinaalis värava, aga üksnes väravalöömise eest ma ei annaks seda. Loeb ka see, kuidas sa meeskonda vead ja Neymaril ei olnud lõppenud aasta nii ühtlane. Lisaks jäi tal koondisega saavutamata see, mis Messil õnnestus."