Saskia Alusalu.Foto: MARI LUUD
Talisport
12. jaanuar 2016, 12:49

Saskia Alusalu EMist: eile poetasin pisara, täna on uus siht silme ees (2)

Kiiruisutaja Saskia Alusalu lõpetas eelmise nädala lõpus Minskis peetud mitmevõistluse EMi viimase, 17. kohaga ning tunnistas oma Facebooki külel, et tulemus tõi pisara silma.

"Eile olin pettunud ja poetasin ka pisara, aga täna on mul uus siht silme ees. Tean, mida tegema pean ja ma ei muretse, et olen halvas vormis. Pigem vastupidi - tehtud töö peab ennast hiljem ära tasuma," kirjutas Alusalu ning selgitas võistlusele eelnenut.

"Sel hooajal ma otseselt selleks võistluseks ei valmistunud. Niisuguse otsuse võtsin koos treeneritega vastu sellepärast, et käesoleva hooaja võistlusgraafik on tihe ja treeninguteks jääb aega väga vähe. Võistluste vahepeal tuleb teha mahutreeninguid, et ka hooaja lõpupoole olla heas vormis. Otsust mõjutas ka see, et Euroopa meistrivõistlused toimuvad mitmevõistluses, aga mina pean oma põhialaks ikkagi 3000 meetrit. Loomulikult ei tähenda see kõik, et ma ei püüdnud endast parimat anda," alustas Alusalu.

Ta lootis, et suudab Minskis hästi esineda, kuid sai teada, et enne võistlusi pole hea teha jäätreeningutes pikka pausi. Alusalu kurtis halva õnne üle, sest pidi kahel distantsil startima esimesena ja üksinda, mis on raske. Samuti tõi ta miinusena välja pehme jää. "Seda näitasid kõikide uisutajate ajad ja seda märkis ka Euroopa meistri treener, sest pehmel rajal on raskem uisutada ning rekordeid purustada," lisas Alusalu.

Plusspoolele kandis ta asjaolu, et suutis täita EMile pääsemiseks vajalikud normid ning oli uhke, et Eesti oli suurvõistlusel esindatud.