Michael Schumacher.Foto: Reuters / Scanpix
Vormel 1
12. jaanuar 2016, 14:07

Jõuline avaldus Schumacheri loos: "Fännid väärivad tõde, olgu see kui valus tahes." (15)

Eelmise aasta lõpus sai kaks aastat päevast, mil vormelilegend Michael Schumacher kukkus Alpides suusatades peaga vastu kivi ja langes koomasse. Jaanuari esimestel päevadel sai Schumi 47-aastaseks. Kummagi päevaga seoses ei teatatud tema tervise kohta midagi uut.

Briti lehe The Independent kolumnist Kevin Garside arvab, et aitab: vaikus on juba liiga pikale läinud, ning kirjutas: "Fännid väärivad tõde, olgu see nii valus kui tahes."

"Üldjoontes on soov kõigi aegade ehk parima vormelisõitja ja tema perekonna privaatsusele mõistetav. Kuid huvi niisuguste kangelaste nagu Schumacher vastu ei kao inimestel kunagi, ka mitte pärast sportlaskarjääri lõppu. Tuleb leida tasakaal Schumacheri huvide ning kohustuse ees anda miljonitele tema andunud fännidele mehe olukorra kohta ülevaadet. Rohkem kui 24 kuud pärast õnnetust võib eeldada, et Schumacheri lähedased on tema seisundi omaks võtnud, olgu see kui tahes šokeeriv."

Garside'i meelest seisneb probleem selles, et kui pikkade kuude vältel ei tule uut infot, tekitab see tühimiku, mis täidetakse spekulatsioonidega. Schumacheri leer pole rääkinud, et olukord oleks lootusetu, vaid jutt käib "pikast teest" ja lootusest imele.

"See annab fännidele vale lootuse. Nad väärivad paremat. See ei tähendaks rünnakut Schumacheri privaatsusele, kui tema tervisliku seisundi kohta kõik ausalt ära räägitaks. Me ei vaja üksikasjalikke detaile. Me ei pea teadma, mis toimub tema abikaasa ja ülejäänud pereliikmete vahel Schumacheri voodi ääres. Kui peame austama Schumacheri õigust privaatsusele, ehk võiks perekond austada ka miljonite fännide soovi saada täpsemat infot tema tervise kohta," lõpetab Garside.

Schumacher viibib teatavasti kodus, kuhu on toimetatud meditsiinitehnika viimane sõna ning kus tema eest hoolitseb 24/7 hulk tippspetsialiste. Vormelilegendi ravile kulub nädalas väidetavalt üle 100 000 euro.