Sepa jalgpallikeskuse ruutmeetrid on välja müüdud!Foto: Kuvatõmmis
Jalgpall
12. jaanuar 2016, 16:33

100% | Sepa Jalgpallikeskuse ruutmeetrid on viimseni välja müüdud!

Eesti spordiajaloo suurim ühisrahastuskampaania Tartu Sepa jalgpallikeskusesse kunstmuruväljaku rajamiseks jõudis täna pärastlõunal lõpuni. Ent sellega pole töö tehtud, rõhutab projekti tegevjuht Kalle Paas.

"Mõned minutid tagasi leidsid viimased ruutmeetrid omaniku ja sellega on Sepa jalgpallikeskuse kunstmuruväljak välja müüdud," teatas rõõmsahäälne Paas veidi pärast kella nelja Õhtulehele. "Jõudsime staabis just äsja üksteisel kätt suruda ja suure aplausi teha kõikidele annetanutele."

Viimasena haaras endale tükikese Sepa kunstmurust disainistuudio Neway ja seda enne arvatud aega. Paas selgitab: "Arvustasime, et viimased ruutmeetrid peaksid ära minema pühapäeval, aga kuna inimeste entusiasm on olnud nõnda suur ja meid on hiljuti toetanud ka mitmed firmad, olime täna ootamatult olukorras, kus peame juba nüüd välja kuulutama, et 100% väljakust on välja müüdud."

Jalgpallikeskuse loomisega tegelev seltskond jõudis viimase päeva ostutuhinale vaevu reageerida: "Improviseerimise staabikoosoleku koos töötajate ja usinamate vabatahtlikega. Ega me midagi muud teha ei saanudki, kui ainult värskendasime veebilehte," muheles Paas. "Aga hästi oluline on rõhutada, et töö pole veel lõppenud. Mis lõppes on esimene etapp Tartu jalgpalliunistuse täitumisel, aga hiiglama palju on veel teha."

Ühisrahastuskampaaniaga koguti 150 000 eurot, mis on kolmandik staadioni rajamise maksumisest. Ülejäänud summa sai MTÜ Jalgpallikool Tammeka kokku Eesti Jalgpalli Liidu ja pangalaenu toel.

Nüüd algavad ettevalmistustööd kunstmurustaadioni ehitamiseks ja kopp lüüakse sisse niipea, kui maa üles soojeneb. "10 juulil on avamispidustused ja jalgpalli EM-finaali ühisvaatamine." Seni tuleb leppida pisikeste juubeldustega. "Ühe õlle võib endale õhtul vist lubada," mõtiskles Paas.