Spordiblogi
12. jaanuar 2016, 21:25

Viljar Voog | Sepa staadion kindlustagu, et Eesti meistriliiga ei lange Premier League'i tasemele!

Minu Sepa kunstmuruväljaku ruutmeeter asub väärt piirkonnas – samm vasaku ääre poole on kalli kolleegi Merili Luugi lapike, aste keskvälja suunas paikneb Toomas Vara meeter. Neil kahel on omakorda ühiseks naabriks koondise abitreener Janno Kivisild. Muidugi, eks sai seda head naabrust ka ligi kümmekond minutit otsitud.

Ja teate mis, seetõttu polegi head tegemine kunagi varem olnud nõnda lõbus! Sepa Jalgpallikeskuse ühisrahastuskampaaniat tuleks kasutada eeskujuna kõigile teistele tulevastele heategevusprojektidele – lisaks soojale tundele südames lisas see annetamisele ka mängulise aspekti.

Kahjuks ei käi ajakirjanikuametiga kaasas võimalus trükikojas Õhtulehe kõrvalt ka rahatähti välja printida. See puudus tähendab, et seni olen ma pidanud näiteks Hooandjas mõnele väärt projektile õla alla panema oma ausalt teenitud rahaga. Ja ometi, olgu summa kui suur tahes, pole hiirevajutus ja internetipangas PIN-koodi sisestamine kunagi olnud sama rahuldustpakkuv kui Sepa keskusele annetatud 10 eurot.

"Süüdi" on õnnestunud visuaalne lahendus. Jalgpalliväljaku sinisest ruudukesest sai ühe näpuliigutusega broneeritud kollane ja hetk hiljem juba soetatud punane – minu teol oli koheselt tajutav mõju ja endorfiinid said ajus tantsu lööma hakata. Hooandjas vaikselt suuremaks tiksuval rahanumbril pole lihtsalt taolist võluvõimu. Lisaks muidugi see eelmainitud head tegeva naabri valimise võimalus.

Loodetavasti muutus selle projekti positiivsete külgede valguses hetkega Eesti heategevusmaastik, ent sportlikust küljest on Sepa keskus mõistagi pikaajaline projekt, mille kasu avaldub alles aastate pärast. Loodetavasti ei ole me juba selle kümnendi lõpuks sarnases seisus kui mullu sügisel, mil Tartu Tammeka pidi meistriliigasse püsimajäämiseks pidama üleminekumänge. Seekord läks õnneks ja riigi suuruselt teine linn on ka tuleval hooajal kõrgliigas esindatud. Kui linna noortetöö saab tänu uuele kunstmurustaadionile tugevamad jalad alla, peaks hirm, et Tartu klubi meistriliigast pudeneda võiks, jäämagi vaid alusetuks hirmuks.

Ehk peagi teeb Eesti meistriliiga silmad ette isegi Inglismaa omale! Aston Villa pudeneb tänavuse hooaja järel jalgpalli sünnimaal esiliigasse ning Birmingham City ei ole vähemalt praeguse seisuga tühimikku täitmas. Seega jääks ainsaks Birminghami piirkonna klubiks Premier League'is West Bromwich Albion, kelle koduväljak Hawthorns astub Sandwellis, inglaste teisest linnast veidi enam kui 10 kilomeetri kaugusel.