EOK president Neinar Seli.Foto: Alar Truu
Spordivaria
14. jaanuar 2016, 14:21

GALERII | Seli ei ilmunud EOK täitevkomitee istungile, sest "ei taha otsust mõjutada" (10)

Olümpia hotelli konverentsikeskuses peab praegu koosolekut Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee. EOK president Neinar Seli on küll Eestis, ent koosolekule, kus võinuks teatada oma tagasiastumisest, ei ilmunud.

Eeldati, et korruptsioonikuritos lõplikult süüdi jäänud Seli teatab tänasel täitevkomitee koosolekul täpse kuupäeva, millal ta vastavalt antud lubadusele EOK presidendiametist tagasi astub. Kohale tulnud ajakirjanike üllatuseks jäi Seli tool laua taga aga tühjaks – mees olevat oma Ameerika reisilt küll tagasi, ent viibib hetkel Tartus.

Seli põhjendas nii: "Andsin täna EOK täitevkomiteele teada, et hetke olukorda arvestades ei saa ma mulle antud volituste lõpuni EOK presidendi ametikohal jätkata ja kõige õigem samm oleks EOK presidendi ametist taanduda. Ise ma koosolekul ei osalenud, kuna ma ei soovinud mitte mingil moel mõjutada täitevkomitee otsust kuidas EOK täpselt edasi peab minema. Lähtuvalt olukorrast võttis täitevkomitee vastu otsuse kuulutada välja EOK presidendi valimised, mis toimuvad 15. aprilliks kokku kutsutaval EOK täiskogul."

Täitevkomitee tänane päevakord on järgmine: 1. Muudatused EOK apellatsioonikolleegiumi kooseisus, 2. EOK 2016. a eelarve täpsustamine, 3. Täiskogu kokku kutsumine.

Seliga seotult on olulisim just viimane punkt. Ametlik täiskogu kokkukutsumise põhjus on EOK uue aasta eelarve kinnitamine, ent kui praegune president teataks tagasiastumisest, lülitataks päevakorda ka uue juhi valimine.