EOK täitevkomitee koosolekVideo: Laura Oks
Sport TV
14. jaanuar 2016, 16:47

ÕHTULEHE VIDEO | Asepresident Tõnise: EOKd peab hakkama juhtima uus laine (2)

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli astub ametist tagasi ja 15. aprillil valitakse ümber kõik spordi katuseorganisatsiooni juhtorganid. Alternatiivset varianti, et kuni sügiseste korraliste valimisteni juhiks EOKd asepresident Toomas Tõnise täitevkomitee mehe palvel ei kaalunud.

"Juhtides tänast koosolekut tegin avalduse, et minu jaoks ei oleks see hea variant," rääkis Tõnise. "See tähendaks, et olümpiakomiteel poleks võimalust saada uusi juhte kiiremini kui novembris. Et EOK ümber on praegu nii palju negatiivseid nooli, hoiakuid, imidžit ja ma arvan, et sellest välja tulemiseks on kõige parem, kui tekib olümpiakomitee juhtimises uus laine. Ma ei saa end nimetada uueks laineks – ma olen selle ehitamise juures olnud juba peaaegu 30 aastat."

Kevadiste valimistega läheb paigast EOK traditsiooniline graafik, kus senise juhatuse tööle antakse hinnangud pärast suveolümpiamängude tulemuse selgumist. Tõnise ennustab, et see loksub aga ühe olümpiatsükliga taas paika: "Olümpiakomiteedes kehtib põhimõte, et kõik valimised on mitte pikemaks perioodiks kui 4 aastat. Nii et kui me praegu jõuame valimisteni aprillis 2016, siis valitakse ametisse aprillini 2020. Ma arvan, et kui oleme aprillis 2020, siis on täiskogu otsusel seesama seltskond, kes, ma loodan, tuleb oma asjadega väga hästi toime, valida täiendavaks pooleks aastaks – valimised on lubatud kuni neljaks aastaks, aga väiksemat perioodi pole määratletud – ja siis oleme me taas tavatsüklis."